U Vranju Međunarodna naučna konferencija posvećena profesoru Đorđu Tasiću 

VRANJE

Pedagoški fakultet u Vranju, u naredna dva dana biće domaćin Međunarodne naučne konferencije pod nazivom „Profesoru Đorđu Tasiću u slavu“ 

Konferencija se održava u čast 130 godišnjici od rođenja profesora dr Đorđa Tasića. Bio je jedan od najznamenitijih ljudi poreklom iz Vranja, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, filozof prava i istaknuti antifašista. 

Osnivač je Društva za sociologiju i društvene nauke 1935. Osnovao je i bio prvi glavni i odgovorni urednik časopisa Sociološki pregled 1938. godine. 

Programom je predviđeno da, u subotu, u 8 sati, delegacija Srpskog sociološkog društva položi venac na spomen – ploču Đorđu Tasiću na zgradi Višeg suda u Vranju.  

Svečano otvaranje izložbe posvećene profesoru dr Tasiću u prostorijama Pedagoškog fakulteta zakazano je u 9 sati.  

Goste i učesnike pozdraviće  gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i Lucijana Radinović, unuka profesora Đorđa Tasića 

Prisutnima će se potom obratiti Borivoje Manasijević, direktor Istorijskog arhiva „31. januar“ Vranje, Tomislav Simonović, autor postavke i doc. prof. Slobodan Marković sa Pedagoškog fakulteta u Vranju.  

Planirana konferencija zakazana je za 9.45 sati. 

U nedelju, 25. septembra, u 9 sati, na programu je završna plenarna sesija. 

Organizatori su Srpsko sociološko društvo, Filozofski fakultet iz Kosovske Mitrovice Univerziteta u Prištini, Istorijski arhiv „31. januar“ iz Vranja i Pedagoški fakultet. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare