U Vranju imenovan v.d. direktora Opšte bolnice?!

BEOGRAD

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i lekara, koje je imenovalo Ministarstvo, u proteklih sedam dana kontrolisali rad bolnica u Srbiji.

U saopštenju se navodi da su timovi danas podneli ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru prve izveštaje kada je reč o vođenju dokumentacije, higijeni, odnosu prema pacijentima, stručnom radu i opremljenosti ustanova.

Na osnovu svega iznetog, ministar je doneo odluku o imenovanju novih rukovodioca u sledećim zdravstvenim ustanovama – Opšta bolnica Aranđelovac, Opšta bolnica Majdanpek, Opšta bolnica Bor, Opšta bolnica Gornji Milanovac, Zdravstveni centar Negotin, Opšta bolnica Negotin, Opšta bolnica Kruševac, Opšta bolnica Priboj, Opšta bolnica Vranje, Opšta bolnica Prijepolje i Očna klinika Kliničkog centra Niš.

Zanimljivo je to da u Vranju funkcioniše Zdravstveni centar kao celina bolnice i Doma zdravlja a da se u saopštenju Ministrstva zdravlja navodi da je imenovan “novi rukovodioc” u Opštoj bolnici, koja nije uspela da zaživi kao posebno pravno lice .

“Direktor Opšte bolnice Valjevo podneo je ostavku iz zdravstvenih razloga, pa će na njegovo mesto biti imenovan novi direktor.

Pojedinim bolnicama, odnosno njihovom rukovodstvu, dat je rok od dve nedelje da isprave uočene nedostatke.

Kadrovske promene su samo prvi korak u rešavanju situacije koja je zatečena.

Timovi nastavljaju rad sve dok se sve bolnice ne uvedu u sistem, koji podrazumeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola, istakao je Lončar.

On je naveo da do petka, 28. oktobra, očekuje izveštaje o stanjima u domovima zdravlja i kliničkim centrima”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bilja
Bilja
7 godine pre

U Vranju su sva odelenja u bolnicu katastrofa,od samih med.sestara do higijene i nerada…..