U Vranju defile čete konjanika i vodiča policijskih pasa

VRANJE

U okviru tradicionalne manifestacije ,,Dani Vranja” u nedelju će biti održan defile pripadnika Čete konjanika i Čete vodiča službenih pasa Policijske brigade Beograd.

Na konferenciji za novinare gradonačelnik Vranja  Slobodan Milenković je izrazio zadovoljstvo što će građani Vranja, ali i celog Pčinjskog okruga biti u prilici da vide elitnu jedinicu Policijske brigade Beograd.

„To će biti jedinstven događaj, i zato pozivam građane da prisustvuju defileu kroz centar grada koji počinje u 13 sati ispred zgrade Duvanske industrije Britiš Amerikan Tabako, kao i pokaznoj vežbi na pomoćnom stadionu „Jumka“ od 16 sati”, rekao je Milenković.

Pokazna vežba biće izvedena u tri dela uz korišćenje pirotehničkih sredstava. Biće preduzete sve mere predostrožnosti. Deci će biti  omogućeno da jašu konje.

Na konferenciji je govorio i potpukovnik Dragan Novković, pomoćnik komandanta Policijske brigade.

,,Reč je o posebnoj jedinici, koja je oličenje čuvara tradicije. Četa konjanika datira iz 1946. godine i do sada je vrlo uspešno i profesionalno obavljala posao”, kazao je potpukovnik Novković.

O dresuri životnja govorila je Katarina Todorov, a direktor „Jumka“ Branislav Trajković je ukazao na visok stepen saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Gradonačelnik se zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova, Policijskoj brigadi Beograd, „Jumku“ i Centru za pružanje usluga socijalne zaštite na podršci.

U znak zahvalnosti potpukovniku Novkoviću uručio je grb Grada.

Time će biti završena manifestacija „Dani Vranja“, koja je počela 23. avgusta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare