U Vranju će biti otvoren Centar za socijalno preduzetništvo

VRANJE

U Ekonomsko-trgovinskoj školi u Vranju, u utorak, 15. marta, u 13 časova, biće otvoren Centar za socijalno preduzetništvo projekta „Centri za inovativni razvoj socijalnog preduzetništva – savremena perspektiva socijalne integracije mladih“.

Projekat realizuje Ekonomsko – trgovinska škola iz Vranja u partnerstvu sa Srednjim opštinskim učilištem „Pero Nakov“ iz Kumanova i Centrom za regionalnu saradnju i održivi razvoj „Eko Balkan“ iz Ljiga.

„Projekat se finansira sredstvima u okviru Instrumenata za pretpristupnu pomoć IPA II programa prekogranične saradnje između Republike Srbije i Republike Severne Makedonije.

IPA II podržava prekograničnu saradnju s ciljem promovisanja dobrosusedskih odnosa, podsticanja evropskih integracija i promovisanja društvenog i ekonomskog razvoja.

Programska oblast se nalazi u centralnom i južnom delu Balkanskog poluostrva. S jedne strane obuhvata južni deo centralne Srbije sa Jablaničkim i Pčinjskim okrugom i s druge, severoistočni deo Republike Severne Makedonije i deo regiona Skoplje.

Prihvatljiva oblast pokriva 10.197 kvadratnih kilometara, sa oko 732.000 ljudi koji žive u 30 opština“, suština je ovog projekta.

Opšti cilj programa jeste jačanje dobrosusedskih odnosa, uspostavljanje partnerstava i doprinos razvoju programskog područja povezujući ljude i resurse na održiv način.

Tokom otvaranja Centra za socijalno preduzetništvo biće predstavljen projekat i održana predavanja sa temama Socijalna ekonomija i Socijalno preduzetništvo, potvrdio je direktor ove škole Mome Andonović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare