U vranjskoj Gimnaziji održan Javni čas iz hemije pod nazivom „Hologrami u nastavi hemije“  

VRANJE

Dijana Kostić, profesorka hemije u Gimnaziji „Bora Stanković“ javni čas na temu “ Hologrami u nastavi hemije“ održala je sa učenicima drugog razreda specijalizovanog odeljenja za računarstvo i informatiku i učenicima prirodno matematičkog smera odeljenja 2/5. 

„Hologram je 3D slika, sadrži dubinu, tako da objekat može da se posmatra iz svih pravaca, kao da je stvaran. Učenici su sa profesorkom na javnom času prikazali hologram molekula DNK, kao i hologram jedne purinske baze koja ulazi u sastav polinukleotidnih lanaca molekula DNK – azotnu bazu adenin“, kažu u ovoj školi. 

Upotreba holograma u nastavi hemije i u nastavi ostalih prirodnih nauka omogućava bolje shvatanje prostorne orijentacije odgovarajućih molekula. 

Učenici koji su učestvovali u izradi materijala za pripremu holograma kao i u realizaciji javnog časa su Anđela Ristić, Lazar Jorgačević i Lazar Kostadinović – specijalizovano odeljenje za računarstvo i informatiku kao i učenici Sara Popović, Katarina Zlatanović i Vuk Obradović odeljenja 2/5 – prirodno – matematičkog smera. 

„Ovako jedan  inovativan pristup u nastavi  hemije sa međupredmetnom korelcijom  predmeta – biologije, fizike i sa informatičkim veštinama učenika IT odeljenja je poduhvat  ovakovog dela primenjivog u nastavi“, kaže direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare