U Vlasotincu tačka za izbor predsednika opštine skinuta s dnevnog reda, Privremeni organ i dalje vodi opštinu

VLASOTINCE
Pošto su se stekli u svi uslovi, a pored toga morala se poštovati i zakonska procedura oko potvrđivanja i izbora odbornika za vlasotinački lokalni parlament, na Konstitutivnoj sednici održanoj poslednjeg ponedeljka u januaru 2024.godine, kojom je predsedavao najstariji odbornik Živan Šušulić, nekadašnji predsednik opštine i najmlađi odbornik Ivan Đikić sednici je prisustvovalo svih 45 kandidata za odborničke funkcije.
Verifikacioni odbor Skupštine opštine Vlasotince na osnovu člana 66. stav 3. Zakona o lokanim izborima (,,Sl. glasnik RS”), dana 29.01.2024.godine, na Konstituvnoj sednici opštine Vlasotince dostavila je izveštaj verifikacionog odbora Skupštine opštine Vlasotince u postupku utvrđivanja saglasnosti , uverenje o izboru za odbornike opštine Vlasotince sa izveštajem Opštinske izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine opštine Vlasotince, održanim 17.12.2023.godine, 02 br.013-472, .

Tako su, na osnovu tog izveštaja danas potvrđeni mandati odbornicima sa sledećih izbornih lista:
Izborna lista: ALEKSANDAR VUČIĆ – Vlasotine ne sme da stane
1. Bratislav Petrović, dipl. ekonomista
2. Vladimir Kocić, elektroinženjer elektotehnike
3. Marjan Stanković, master pravnik
4.  Sanja Ristić, strukovna medicinska sestra
5. Tatjana Ilić, master ekonomskih strukovnih studija
6.Zoran Stamenković, dipl. menadžer u medijima
7. Boban Petrović, dipl. pravnik
8. Novica Cvetković, preduzetnik
9. Aleksandra Krainčanić, medicinska sestra
10.Ivan Kitanović, profesor razredne nastave
11.Boban Pešić, preduzetnik
12. Miroslav Stojiljković, poljoprivrednik
13. Slobodan Stanković, radnik
14. Vesna Stanković, tekstilni tehničar
15. Sanja Stojiljković, dipl. ekonomista
16. Milan Ristić, profesor fizičkog vaspitanja
17. Saša Đokić, profesor fizičkog vaspitanja
18. Rade Jović, hemijski tehničar
19. Tijana Dimitrijević, master vaspitač
20. Aleksandra Jović, profesor razredne nastave
21. Dragiša Miljković, preduzetnik
22. Đorđe Dinić, preduzetnik
23. Jovica Jovanović, radnik
24. Aleksandra Konstantinović Bojković, profesor razredne nastave
Izborna lista: Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma – Lokalni razvoj
1. Milan Jović, dipl. ekonomista
2.Ivan Todorović, građevinski tehničar
3. Ivan Rajković, preduzetnik
Izborna lista: IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE
1. Nebojša Stojanović, poljoprivredni inženjer
2. Živan Šušulić, penzioner
3. Sokol Stojanović, mašinbravar
4. Gordana Lepojević, nastavnik fizičke kulture
5. Maja Gorunović, dipl. ekonomista
Izborna lista: MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI – BOŠKO OBRADOVIĆ – NACINALNO OKUPLjANjE – DRŽAVOTVORNA SNAGA – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri – BOŠKO STANČIĆ – GORAN JOVANOVIĆ
1. Predrag Filipović, građevinski inženjer
2. Ivana Stojiljković Ristić, dipl. ekonomista
Izborna lista: ,,Vlasotince u srcu – dr Saša Savić”
1. Saša Savić, doktor filoloških nauka
2. Milena Pečenković Popović, magistar farmacije specijalista
3. Danijela Banković, medicinska sestra – tehničar
Izborna lista: DEJAN MAJORAC”
1. Dejan Petrović, preduzetnik
2. Ivan Đikić, master inženjer mašinstva
Izborna lista ,,ZAJEDNO ZA VLASOTINCE – MILAN BAN – dr. MITOV – Žarko Paša
1. Milan Blagojević, dipl. pravnik
2. Žarko Kostić, preduzetnik
Izborna lista: Dr Spasić
1. Dragan Spasić, lekar
2.Dragan Jović, advokat
3. Bojan Petrović, radnik
4. Gordana Dimitrijević, dipl. ekonomista
Zbog nespojivosti funkcija ili zbog sukoba interesa pri vršenju javnih funkcije, danas taze izabrani odbornici podneli su ostavke, a to su učinli: Boban Petrović, Marjan Stanković, Nebojša Stojanović i Maja Gorunović.
Za predsednika skupštine opštine Vlasotince izabran je Zoran Stamenković, a Ivana Stanojević je postavljena na funkciji sekretara opštine, i njih dvoje izabrano je većinom glasova prisutnih odbornika.
Iz dnevnog reda koji je pre sednice bio dostavljen svim potencijalnim odbornicima ,,skinuta” je 7. tačka dnevnog reda a ona je predviđala:
Izbor izvršnih organa opštine Vlasotince
– predsednika opštine Vlasotince
– zamenika predsednika opštine Vlasotince
– članova Opštinskog veća opštine Vlasotince

KOALICIJA ŠIROKA
Iz dobro obaveštenih krugova po svemu sudeći u Vlasotincu će biti velike ili široke  koalicije odbornika, na čelu sa SNS (24), a u opoziciji će biti devet odbornika, i to:
 – ,,Vlasotince u srcu dr Saša Savić” – 3 odbornika,
– ,,DEJAN MAJORAC” –  2 odbornika  
 – Dr SPASIĆ – 4 odbornika

IZBORI NISU BILI FER I POŠTENI


Ovdašnji advokat Dragan Jović, odbornik iz grupe Dr Spasić imao je primedbi na izveštaj Opštinske Izborne komisije opštine Vlasotince o sprovednim izborima za odbornike Skupštine opštine Vlasotince, održanim 17. decembra 2023.godine, a pročitala ga je sekretarka opštine, Ivana Stanojević.  
– Ne znam iz kog razloga sa ovim izveštajem nas upoznaje sekretar opštine, kada je to u obavezi predsednika ove komisije, koji je, uz to lično prisutan na ovoj sednici. Sam izveštaj je nepotpun , a ono što je u njemu napisano mi smo znali još iste izborne večeri. Ništa nije rečeno kako se radilo u toku samog izbornog dana, a bilo je mnogo nepravilnosti pa čak je posla bilo i za pripadnike policije u Kruševici. U toku samog izbornog vremena bilo je i ostavke tadašnjeg predsednika Izborne komisije. Uz to čak 1,3 milona dinara potrošeno je na izbore, a mnogostuko manji iznosi bili su u pojedinim gradovima u Srbiji, pa su tako 300 hiljada dinara u ovim izborima otišli su na račun predsednika izborne komisije – rekao je odbornik Dragan Jović.
Zamerke na decembarske izbore imao je i Žarko Kostić, koji po pravilu već godinama sedi u odborničke klupe i skoro redovno ukazuje, po njegovom mišljenju, na pojedine propuste i nepravilnosti
– Bez dileme sam da izbori nisu bili fer i pošteni. Za nekoliko sati se pomoglo da Jedinstvena Srbija sakupi potpise, što je nemoguća misija. Čudi me da ćute ljudi iz SPS, iako su oni gubitnici i najviše su oštećeni u ovom problematičnom slučaju  – rekao je Đokić, a dr Dragan Spasić je rekao da je 1.060 glasova izgubljeno jer određene liste građana su bili ispod propisanog cenzusa što je bio razlog da je najveći procenat  otišao na račun i korist vladajuće stranake sa vlasti.


Vladimir Kocić, koji je do nedavno bio zamenik predsednika opštine Vlasotince a aktuelni je prvi čovek opštinskog SNS oprvagao je navode svojih predhodnika koji su govorili na temu decembarskih izbora.
– Sve što je bilo vezano za decembarske izbore može se reći da je bilo u granicama korektnosti i čitav izborni tok bio je pošten i protekao je u okviru zakonskih propisa. To je navedeno i u samom izveštaju izborne komisije, a žalbe koje su uputile nezadovoljne strane rešavao je nadležni sud koji je sve te žalbe odbio i tako potvrdio naše navode da su izbori bili fer i pošteni – rekao je  Vladimir Kocić.


Funkcije
,,JALA” – NOVI ČOVIĆ
Mnogo je primedbi u košarkaškoj Srbiji, što se navodno, poznati političar Nebojša Čović nalazi na čelu dva naša renomirana košarkaška kluba, kao što su beogradska Crvena Zvezda i KK FMP Železnik. Njegovim putem već nekoliko godina hoda i Ivan Rajković ,,Jala”. Donedavno je bio odbornik u dresu SPS, a od ovih poslednjih izbora preselio se kod Palme i to opet sa prefiksom,,odbornik”. U fudbalu je prvi igrač i glavnokomandujući čovek u SU ,,Donja Lomnica” sa liderskom pozicijom u Jablaničkoj okružnoj ligi, sa čak sedam  bodova više od drugoplasirane ekipe Budućnosti iz Orašja. Sredinom decembra prošle godine koja je od nedavno za nama ustoličen je u predsedničku fotelju srpskoligaša Vlasine, koja se nalazi na samo dnu tabele i sa još više problema na svim nivoima.
Vreme koje je pred ,,Jalom” pokazaće da li je on pravi političar a još i više pravi vođa fudbalskog sporta u opštini Vlasotince.  
I to na čelu dva kluba i pride još u politici.
Što je mnogo, mnogo je. (kraj VS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare