U Vlasotincu svirao i Mladjan Dinkić

VLASOTINCE

Najbolje vrhunsko belo vino napravio je Milutin Cakić, drugo mesto pripalo je Branislavu Bidžiću, a treće Draganu Pešiću, odlučila je komisija 32.Vinskog bala, koji je juče počeo u Vlasotincu.

U kategoriji autohtono belo vino, najbolje je vino Bratislava Ristića, drugo je vino Milutina Cakića, a treće Dragana Kocića.

Vrhunsko crveno vino najbolje je, po oceni komisije, napravio Zoran Popović, drugo mesto pripalo je Branislavu Bidžiću, a treće Petru Pešiću. U kategoriji autohtono crveno vino najbolje je vino Milutina Cakića, drugo je vino Jovana Pečenkovića, a treće Novice Đokića.

Za najbolji vinograd komisija je proglasila zasad Petra Pešića.

Autor najbolje karikature na temu vina I grožđa je Mića Miloradović iz Kragujevca, a najbolju pesmu na istu temu, pod nazivom “Tam’ u Vlasotince” napisao je Milorad Cvetković iz Leskovca.

Novina ove godine je konkurs za najbolju pesmu na prizrensko-timočkom dijalektu, gde je za najbolju proglašena pesma pod nazivom “Odi Ranke, žuta tamjanike” autora Tanje Kokotović iz Beograda.

U plivanju za vinsko burence, koje je prvi put ustanovljeno prošle godine, najbrže je plivao 23-godišnji Petar Ranđelović.

“Radim kao spasilac na kupalištu u Vlasotincu, nisan se posebno spremao, ali radio sam celog leta jer moram da budem u formi.  Inače, volonter sam u Crvenom krstu Vlasotince” rekao je Petar koji je, kao nagradu, kući poneo bure do kog je doplivao prvi.

Defile učesnika koji su nastupali u bašti hotela Novi Zemun tradicionalno je krenuo sa platoa ispred zgrade opštine, a u povorci su bile vinogradarske vile, deca Predškolske ustanove “Milka Dimanić”, članovi lokalnih folklornih ansambala I trubači.

Točilo se vlasotinačko vino I degustirala tradicionalna jela koja su spremile vlasotinačke domaćice.

Prvo veče završeno je nastupom Kikija Lesendrića I grupe Piloti koji su skoro dva sata pevali stare I nove hitove. Publika, iako uglavnom znatno mlađa od datuma nastanka pesama, pevala je sve vreme zajedno sa Kikijem, a u jednom trenutku na bini je gitaru uzeo poznati Vlasotinčanin Mlađan Dinkić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare