Lista tehnoloških viškova u školama u Leskovcu

LESKOVAC

Ubedljivi rekorderi na teritoriji grada leskovca po broju onih koji su proglašeni tehnološkim viškovima, prema spisku koji je objavilo Ministarstvo prosvete, su  osnovna I srednja škola u Vučju : prva ima dvadeset jednog a druga dvadeset prosvetnih radnika preko potrebnog broja.

 

U manojlovačkoj školi  višak su 3, školi u Miroševcu 15, Guberevcu 6, Grdeličkoj osnovnoj školi 8 nastavnika.  Na listi tehnoloških viškova našla su se i tri predavača u školi u Velikoj Grabovnici, 14 u Turekovcu, jedan u Pečenjevcu, 11 u Brestovcu, čak 15 u Bogojevačkoj osnovnoj školi Bora Stanković.

U osnovnoj školi Vožd Karadjordje  višak je jedan, u Vuku 3, školi Josif Kostić 2, koliko I školi Svetozar Marković.

Vasa Pelagić ima 5, Kosta Stamenković 12, Trajko Stamenković 2 prekobrojna. Na listi viškova u Gimnaziji je osam, u Ekonomskoj školi 6, Trgovinsko-ugostiteljskoj 3, Medicinskoj 6, Tehničkoj školi 3, Školi za tekstil I dizajn 7, Hemijskoj 8, Poljoprivrednoj-dva profesora.

 

Na sajtu ministarstva prosvete, objavljen je spisak tehnoloških viškova medju učiteljima, nastavnicima I profesorima, kao I lista onih koji rade sa nepotpunom normom časova. Na prvoj je 4.473  prosvetnih radnika, a medju školama koje će morati da otpuštaju su I one u Leskovci I okolini.

 

 

Lista tehnoloških viškova će se ažurirati gotovo svakodnevno.

Za one koji na kraju raspodele ostanu bez ijednog časa obezbeđene su otpremnine,  I to je  najviše 1.200 ljudi.

 

Na spiskovima nema imena, a u ministarstvu kažu da su liste anonimizirane, ali svaki od nastavnika ima jedinstveni obrazovni broj I on štiti identitet osobe za koju se objavljuju podaci.

Tehnološki viškovi će biti u jedinstvenom informacionom sistemu, tako da će škole, koje imaju manjak zaposlenih, moći da ih preuzmu, ukoliko im odgovaraju njihove kvalifikacije.

Lista tehnoloških viškova biće dopunjena u ponedeljak.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare