U Vlasotincu stigli do prvog rebalansa

 

VLASOTINCE

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili su , na sinoć završenoj sednici, odluku o o rebalansu budžeta koja je, kažu , bila  neophodna .

Predsednik opštine Zoran Todorović je rekao da je ova odluka bila neophodna zbog preraspodele sredstava nastalih zbog suficita od 58 miliona dinara usled nerealizovanih projekata u prethodnoj godini, dobijanja 60 miliona od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, šest miliona namenskih sredstava od Ministarstva za rad i zapošljavanje i naplate komunalne takse od EPS-a u iznosu od 28 miliona”.

“Preraspodelili smo sredstva na završetak ulica u Gložanu i Boljaru, dve ulice u Stajkovcu i na drugu fazu vodovoda u Šišavi, a raspisan je i tender za produženje magistralnog voda u Stajkovcu. Planirali smo angažovanje konsultantskih kuća zbog stanja u “Vodovodu”, gde već mesec dana borave revizori i gde je stanje veoma loše. Odvojili smo novac za učešće u projektu na temu rodne ravnopravnosti, ali i da vratimo sredstva namenjena za vanredne situacije jer smo ih potrošili usled jake zime. Očekujemo iz Ministarstva kulture deo sredstava za prostor bioskopa jer smo ušli u uži izbor za projekat Gradovi u fokusu. Spremili smo i sredstva za ulice Milorada Veličkovića i Vuka Karadžića, za koje očekujemo polovinu iznosa iz Ministarstva privrede, dok ćemo ulicu Save Kovačevića raditi iz sopstvenih sredstava. Očekujemo I saglasnost vladine Komisije za javno privatno partnerstvo za raspisivanje tendera, kako bismo postojeću uličnu rasvetu zamenili led sijalicama radi uštede energije”, objasnio je Todorović.

 

Na ovoj, kao i na prethodnim sednicama, razvila se diskusija o lokalnoj poreskoj administraciji, gde odbornici opozicije zameraju rasformiranje prethodnog I formiranje novog odeljenja koje se bavi ovim poslovima.

Predsednik SO Vlasotince Bratislav Petrović rekao je da ovo odeljenje sada funkcioniše mnogo efikasnije, a u prilog tvrdnji da je bilo neophodno rasformirati prehodno odeljenje zamolio je da se u skupštinsku salu unese jedan od pet džakova sa rešenjima koje je pripremila prethodna administracija i koje nije potpisala, pečatirala ni uručila, a da su za to vremeradnici uredno primali platu. On je zamolio odbornike da u toku sledeće nedelje dođu u lokalnu poresku administraciju I izmire svoje obaveze:

“Mi ćemo sada krenuti i sa prinudnom naplatom poreza, ali počećemo od funkcionera i odbornika, pa tek onda ćemo naplaćivati od građana, u nameri da se zaista uvede red u ovu oblast “najavio je Petrović.

 

Odbornici su , između ostalog, usvojili izveštaje o radu i dali saglasnost na planove za ovu godinu Narodne biblioteke “Desanka Maksimović”, Kulturnog centra, SRC Vlasina, Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Turističke organizacije i Opštinskog štaba za vanredne situacije, a nisu usvojili izveštaj o radu Opštinskog javnog pravobranilaštva.

Naime, pravobranilac je, obrazlažući izveštaj, naveo niz stvari i poslova koje zamera svojoj službi.

“Iznenađen sam ovakvim izlaganjem i u velikoj sam dilemi da li treba da glasam za izveštaj s obzirom na to da je pravobranilac sve vreme govorio o onome što nije urađeno”,  rekao je zamenik predsednika SO Vlasotince Nenad Stojković, nakon čega izveštaj nije dobio podršku odborničke većine.

Pošto su konstatovali prestanak funkcije direktora Kulturnog centra Maji Marković zbog podnošenja ostavke, odbornici su za vršioca dužnosti ove ustanove imenovali Bobana Dimitrijevića, inače zaposlenog u Kulturnom centru.

Za v.d. direktora Turističke organizacije imenovana je Nataša Đokić Živković.

Skupštinska većina imenovala je i nove članove školskih odbora u Tegošnici, Donjoj Lopušnji i Gornjem Prisjanu.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare