Evropska podrška izgradnji Doma za decu sa smetnjama u razvoju u Brusu

BRUS

U Brusu su počeli radovi na izgradnji Doma za decu sa smetnjama u razvoju koji će omogućiti odgovarajuće uslove za boravak i unaprediti kvalitet života za oko tridesetoro dece. Na 15 ari placa biće izgrađena dvospratna zgrada površine 400 kvadratnih metara, a dvorište će biti adekvatno uređeno za boravak dece. Izgradnju Doma sa dnevnim boravkom finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES sa 95.400 evra dok opština Brus učestvuje sa 14.500 evra.

„Nova zgrada će deci, našim korisnicama i korisnicima, omogućiti dnevni boravak u zaštićenim uslovima uz podršku stručnog osoblja. Takođe ona će biti društveno angažovana, unaprediće socijalne vešine, dok će njihovi roditelji za vreme dok su deca u boravku moći da nađu privremene poslove i ostvare prihode“, kaže Tatjana Dokić Milenković iz Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Pčelica“ koje je zajedno sa opštinom Brus partner na projektu.

Uz unapređenje uslova za svakodonevni boravak dece  u Dnevnom boravku „Pčelica“, značajno će se povećati kapaciteti Udruženja, te će nakon devet godina rada „Pčelica“ koja sada ima 16 korisnika i korisnica, moći da primi tridesetoro dece.

Kako je predviđeno radovi bi trebalo da budu završeni u roku od četiri meseca, a izvođač radova je građevinska firma „Građing d.o.o. ” iz Aleksandrovca koja je izabrana u postupku javne nabavke koji je raspisala opština Brus.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare