U Vlasotincu podelili četrdeset miliona sportskim klubovima, najviše dobili FK “Vlasina” i Sportski savez

VLASOTINCE


U vlasotinačkoj opštini izvršena je preraspodela sportskog dinara za sportske klubove i sportska udruženja za tekuću 2023. godinu.

Finansijski kolač isti je kao i prošle godine, iznosi 40 miliona dinara, a zahteve su podnela 33 sportska kluba i udruženja.

Upoređujući odvojena finansijska sredstva, koja se opredeljuju za sport, su jedna od najviših u ovom delu Srbije u odnosu na visinu budžeta kojima lokalna samouprava raspolaže.

Predstavnici klubova na svečanosti upriličenoj danas dobili su ugovore sa finansijskim iznosima koji će im kvartalno biti na raspolaganju u narednom periodu.

  • Za 40 milona dinara aplicirala su 32 kluba, odnosno udruženja i svi su dobili određene iznose. Svesni smo da je novca nikad dosta, ali u ovom trenutku više od toga nije bilo moguće odvojiti za sportske aktivnosti. Ovo je teška godina za opštinski budžet. Isplata presuda za puteve presecane više decenija u selima, jednostavno, dovodi u pitanje funkcionisanje mnogih stavki u opštinskom budžetu. Kako će se stvari odvijati dalje videćemo. Nadam se da ćete uspeti da realizujete svoje aktivnosti, da ćete klupske kase voditi domaćinski i da ćete uspeti da ostvarite željene rezultate”, rekao je Bratislav Petrović, predsednik vlasotinčke opštine prilikom uručivanja potpisanih ugovora.
    Najveći deo kolača pripao je po običaju FK ,,Vlasina” u iznosu od osam miliona dinara, a toliko novca opredeljeno je i Sportski savez opštine Vlasotince.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare