U Vlasotincu oktobarsko priznanje daju direktoru “Srbijavoda”

smart

VLASOTINCE
Posle šestočasovnog rada okončana je 8.sednica Skupštine opštine Vlasotince, započeta u poslepodnevnim satima, poslednjeg utorka u septembru, a koja je održana u bioskopskoj sali Kulturnog centra, uz poštovanje svih bezbednosnih mera, zbog aktuelne zdravstveno – bezbednosne misituacije Kovida -19. Odbornici vlasotinačkog lokalnog parlamenta razmatrali su 28 tačke dnevnog reda, uz prisustvo 39 odbornika.
Na početku sednice, po običaju, usvojen je zapisnik sa prethodne 7.sednice, bez primedbi, a Vladimiru Đikiću iz Manastirišta sa liste SNS verifikovan je odbornički mandat.


Prema očekivanju Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Vlasotince za 2021.godinu, usvojen je većinom prisutnih odbornika, a predsednik opštine Vlasotince, Bratislav Petrović je obrazlažući takvu odluku, rekao je na najveći deo ide za potrebe komunalnih usluga za potrebe Vodovoda i Komunalca, kojim će odobrenim sredstvima nabaviti, na lizing, četiri kamiona i jednu čistilicu. Takođe su povećana novčana sredstva za letnje i zimsko održavanje puteva.
Opozicioni odbornik Dragan Jović, zamerio je što su prilična sredstva odvojena za Dom kulture u Batulovce, a zanemarena je činjenica da je ovom selu, kao i ostalim selima, izrada kanalizacione mreže prioritet svih prioriteta.

 • Šta će Batulovcu Dom kulture kad on neće služiti meštanima tog sela, čiji mladi naraštaj zabavu vidi u samom Vlasotincu, koje nije daleko od sela. I sada dok pored porodičnih kuća ide smrad, mi se bavimo izgradnjom jednog objekta koji neće biti od koristi samom selu. Umesto da se novac uloži u kanalizacioni sistem koji je potreban svim mesnim zajednicama u našoj opštini – rekao je odbornik Jović.
  Predsednik Petrović imao je posebnu zamerku na advokate koji zastupaju pojedince u sporu sa opštinom i gde se za male novčane naknade prave veliki sudski troškovi na račun lokalne samouprave.
 • Nekada su pojedinci ustupali deo svojih imanja kako bi se izgradili putevi, sada advokati zastupaju pojedince za male sporove od dvadesetak hiljada dinara, a sve to na kraju sa troškovima naknade advokata i sudskim troškovima izađe iznos od 100.000 dinara – rekao je predsednik Petrović, a odbornik Dragan Jović, koji je advokat, rekao je da je problem u ljudima iz same opštine, koji u ove sporove ne ulaze na pravi način i u pravo vreme.
  Odbornici su usvojili Odluku o opštinskim administrativnim taksama za spise i radnje u izvornim poslovima koje obavlja opština u iznosima propisanim Tarifom lokalnih administrativnih taksi.
  Na predlog Ivana Stankovića, samostalnog savetnika za poslove planiranje odbrane i planiranje zaštite od elementarnih nepogoda, odbornici su dali saglasnost da šestoro protivgradnih strelaca bude nagrađeno jednokratnom novčanom nagradom u iznosu od 54.000 dinara, a novčana sredstva biće uplaćena na račune Dejana i Dragane Stojiljkovića iz sela Lipovice, Vladimiru Joviću i Mileni Jović iz Boljara, Branislavu i Milanki Stojiljković iz Vlasotinca.

 • Odbornici su usvojili Odluku o dodeli oktobarskih priznanja opštine Vlasotince za 2021.godinu. Tako će, u Danu opštine Vlasotince, Oktobarsko priznanje, u obliku ,,Diploma 10.oktobar” biti uručeno Goranu Puzoviću, direktoru JVP Srbija vode, zatim Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije i Ministarstvu zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije, dok je Oktobarsko priznanje u obliku ,,Pohvale” opredeljeno za Kancelariju Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS, koja je svojim programom ,,Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO”, kao i Neformalnoj grupi ,,Vlasinska vila”, Timu ,,Vlasotince koje volim”, Udruženju građana Centar za edukaciju ,,Osmeh”, Zaposlenima u RJ ,,Dečja radost” Predškolske ustanove ,,Milka Dimanić” Vlasotince, Marinku Đorđeviću, dipl. ekonomisti iz Vlasotinca, zaposlenom u Opštinskoj upravi opštine Vlasotince i Vesni Novković, negovateljici iz Donje Lopušnje.
  Novi – stari direktor Narodne biblioteke ,,Desanka Maksimović” je i dalje Srba Takić kao i Branislav Katić u Kulturnom centru, dok će sa prefiksom vršioca dužnosti direktora u Centru za socijalni rad biti Momčilo Ignjatović a u SRC ,,Vlasina” Saša Đokić.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare