U Vlasotincu održan Novogodišnji humanitarni vašar

VLASOTINCE

Bilo je, danas, baš veselo na prostoru ispred opštinske zgrade u centru Vlasotinca na 9.po redu Novogodišnjem vašaru, koji je trebalo da se održi sredinom prošle nedelje, ali zbog loših vremenskih uslova bio je odložen. Ali zato danas je vreme bilo, kao poručeno i prijatno i na ovom, pre svega, humanitarnom vašaru bilo je više stotina znatiželjnika i isto toliko dece iz predškolskog uzrasta, osnovnih i srednjih škola. Organizator novogodišnjeg vašara bila je Turistička organizacija opštine Vlasotince a bogat i raznovrstan program trajao je gotovo punih četiri sata.
Na lepo uređenom prostoru u centru varoši vlasotinačke bilo je postavljeno 36 prodajna štanda, gde je bila izložena svakojaka i raznovrsna roba, koje je bilo za svakoga i svačiji ukus. Humanitarne organizacije i deca iz svih škola, kao i pojedinci prihod od prodate robe uplatiće novčanu pomoć licima bolesnim i sa posebnim potrebama. Izuzetno lep program imale su šarmantne i mlade mažoretkinje iz Leskovca koje svojim prigodnim nastupom zavredele pažnju svih posetilaca ovog vašara. Koji je to i kakav vašar ako nema deda Mraza. A bilo ga je naravno na ulaznim vratima opštinske a potom i među okupljene dece. Po običaju on je iz svoje novogodišnje vreće podelio sve poklone koji su bili u njemu. A naravno bilo je i fotografisanja, jer šta će reći njihove bake i deke kada im se unuk ili unuka vrati kući bez uspomene fotografije sa deda Mrazom.
Svoj puni doprinos uspešnosti ove manifestacije dali su i motoristi i bajkeri, u najavi ih je bilo očekivano pedesetak, a po nekim procenatama bilo ih je skoro duplo više i bili su obučeni delom u opremi koju nosi sam deda Mraz u dva navrata prošli su centrom grada.

  • Ako nam loši vremenski uslovi nisu bili naklonjeni prošle nedelje, ovaj današnji vašar je protekao u idealnim vremenskim uslovima i uz prisustvo velikog broja naših sugrađana, kao i mnogobrojna lica koja su svoju proizvedenu robu ponudili kupcima, a veliki broj njih je i kupio ponuđenu robU. Posebna dragocenost ove manifestacija što je ona humanog karaktera i što svake sledeće godine je masovnija i sa novim licima koja su na istančan način prepoznali i priključili nam se u punom kapacitetu humanosti – rekla je Olivera Cvetković iz TO Vlasotince.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare