U Vlasotincu održan dvodnevni besplatni košarkaški kamp : NAŠ SALE, NAŠ GRUJA

VLASOTINCE

Ako već Vlasotinčani nemaju sreće da se okupaju u ove julske dane u svojoj Vlasini, imali su zato jedinstvenu priliku da proteklog petka i subote vide, a deca i učestvuju u dvodnevnom besplatnom košarkaškom kampu na parketu u hali sportskog centra ,,Vlasina”, i sve to pod majstorskom rukom Saše Grujića, trenera i člana stručnog štaba košarkaške reprezentacije Rusije.
Naš Sale, naš Gruja, kako ga sad zovu i svi svojataju u gradu na reci Vlasini, pre više od deset godina odmetnuo se u Rusiju u višemilionsku Moskvu, da podučava tamošnje mlade košarkaše. Otišao je tamo, i tamo u Rusiji se odomaćio. Svojim predanim, a pre svega stručnim radom osvojio je poslovično hladne Ruse i danas je u stručnom štabu seniorske reprezentacije Rusije, koju kao selektor predvodi Sergej Bazarevič.


Posle rada sa mladim košarkašima, najvećim delom iz Rusije, koji već dugi niz godina dolaze u Srbiju, da treniraju kod Saše Grujića, od početka juna pa do 23.jula u Igalu i Kladovo, našao je vreme Gruja da okupi najmlađe koji vole da treniraju košarku, na dvodnevni kamp u svom rodnom Vlasotincu.
– Poslednjeg ovojulskog petka i subote organizovao sam sa svojim najbližim saradnicima dvodnevni košarkaški kamp za mlade košarkaše iz Vlasotinca i okoline. I, da znate da sam izuzetno srećan i zadovoljan što je u kampu bilo preko sto najmlađih polaznika košarkaškog sporta – kaže nam, vidno zadovoljan uspehom kampa, koji je Saša podario potpuno besplatno svim polaznicima kampa, u čemu mu je pomogao i SRC ,,Vlasina”, Infodesk Vlasotince i opština Vlasotince.
Koja su sve godišta bila učestvovala u radu kampa ?
– Od onih najmlađih sa šest pa do 18 godina. Radilo se po grupama, u kojoj je bilo 5 do 7 polaznika, a veštinama košarkaške igre podučavali su ih po dva trenera. Mogu da kažem da ima dosta talentovane dece za košarku, a to me, baš, mnogo i ne čudi, jer Srbija je izuzetno talentovana košarkaška zemlja.


Čega je još bilo u dvodnevnom kampu ?
– Imali smo zdravstveno zbrinuti kamp i lekara koji je bio stalno prisutan. Imali smo i profesora engleskog jezika, koji je držao časove, jer pored košarke, mora se učiti i neki strani jezik. Naravno, da se iz ovog dela komuniciralo najviše sa terminologijom vezanom za samu košarku.
Koliko je bilo trenera uključeno u trenažnom procesu u ova dva dana ?
– Radilo je 13 trenera, a imali smo i dvojicu specijaliste za rad na fizičkoj pripremi. U radu je bio uključen i aktivni igrač član superligaša KK ,,Zlatibor”, Vladimir Veličković ,,Dejanac”.


Kad smo na tom polju reprezentacije Rusije, kad putujete za Moskvu ?
– Pošto sam uključen u rad i sa mlađim selekcijama Rusije, kao koordinator, za Moskvu putujem već 12.avgusta. Seniorska reprezentacija igra kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2019.godine, koje će biti održano u Kini, a planirano je da sa pripremama počnemo 26. avgusta.
I, na kraju da vas pitamo, da li planirate možda da i naredne godine organizujete ovakav kamp u vašem gradu ?
– Naravno da hoću, ali pod uslovom, da u to vreme nemam nekih obaveza u radu sa reprezentacijom Rusije, jer radom sa decom u ova dva dana bio sam bukvalno ispunjen istinskom radošću, što su u mom okruženju bila deca mojih prijatelja i drugova iz detinjstva – reko nam je Saša Grujić, sigurno najperspektivnijii već dokazani košarkaški trener sa ovih prostora Srbije.

 


Pokloni
NA DAR MAJICE, SENDVIČI I SOKOVI
Da sve bude skockano kako treba potrudio se lično Saša Gruja. Svakom učesniku kampa darivao je majicu, kao i sendvič i napitke.
– Mnogo hvala Gruji. Presrećan sam što dobio majicu, kao učesnik kampa, a još smo dobijali besplatno i sendviče i sokove. Ranije sam trenirao fudbal, a sada definitivno prelazim na košarku, sada kada sam uvideo koliko je lep ovaj sport – rekao nam je maleni Mihajlo Valčić iz vlasotinačkog dela Kamenice.
Za okvir
Supervizor
MILE ,,STRUJA”
Mile Grujić je otac Saše i najpoznatiji autoelektričar u Vlasotincu. Majstor nad majstorima. I svi ga znaju kao Mile ,,Struja”. I sam je posetio kamp mladih košarkaša.
– Presrećan sam što sam video ovoliko veliki broj dece da žele i vole da treniraju košarku. Po meni sport je jedna uzvišena kategorija u društvu i mlade treba upućivati u bilo koji sport, kako bi smo imali zdravu naciju i zdravu budućnost – veli Mile ,,Struja, otac Saše Gruje.
Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare