U Vlasotinačkoj biblioteci predstavljen roman Ivane Ćirić “Zatvaranje krugova”

VLASOTINCE


Narod kaže da se dobar glas daleko čuje, jer je, mimo svih očekivanja organizatora, predstavljanje romana ,,Zatvaranje krugova” Ivane Ćirić iz Grdelice privuklo veliku pažnju Vlasotinčana, koji su se, ovodecembarskih dana, okupili u velikom broju u prostorijama narodne biblioteke ,,Desanka Maksimović” kako bi mogli da isprate predstavljanje romana nesumljivo talentovane profesorke engleskog jezika.

  • U saradnji sa Domom kulture Grdelice u Galeriji naše biblioteke priređeno je predstavljanje romana ,,Zatvaranje krugova”, koji govori o prijateljstvu dve žene. Verovatno su zato u publici najvećim delom bile pripdanice lepšeg pola, koje su očigledno upućene u stvaralaštvo Ivane Ćirić – rekao je Srba Takić, direktor vlasotinačke Narodne biblioteke ,,Desanka Maksimović”.
    Inače, direktor Biblioteke Takić, otvarajući veče, zamerio je, pre svega sebi, a onda i gostima iz Grdelice, na slaboj saradnji i odsustvu zajedničkih akcija i projekata. Ivana Nešić, urednica književnog programa u grdeličkom Domu kulture se saglasila sa ovom konstatacijom, uz želju da se saradnja ojača i intenzivira.
    O književnom radu i romanu ,,Zatvaranje krugova”, osim autorke, govorila je i Jelena Ilić, profesorka srpskog jezika, koja je i recezent ove knjige. Njihova izlaganja prerasla su u razgovor, podstican brojnim pitanjima zainteresovane publike. Program je trajao duže od planiranog, ali su svi ocenili da su ovakvi susreti preko potrebni, naročito ako su posvećeni delima koja, poput ovog, zaslužuju posebni pažnju.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare