U Vlasini sad dozvoljeno kupanje

VLASOTINCE

Nakon urađene analize vode, uzorkovane u reci Vlasini, Zavod za javno zdravlje Leskovac zaključio je da je voda hemijski i bakteriološki ispravna, a podaci iz kovid ambulante Doma zdravlja pokazuju da je broj osoba koje se javljaju sa simptomima respiratornih infekcija poslednjih nedelju dana u padu, saopšteno je danas.

” Takođe, prema evidenciji zavoda, broj zaraženih korona virusom na nivou okruga je takođe u padu, što ukazuje na stabilizovanje situacije. Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince zaključio je da su, u tom smislu, ispunjeni uslovi za kupanje na jezeru kod brane.

Dalju organizaciju i kontrolu kupanja preuzeće SRC Vlasina, u skladu sa važećim propisima. Štab apeluje na sve posetioce na brani da se pridržavaju propisanih mera epidemiološke zabrane, odnosno da se ne okuplja više od deset ljudi na otvorenom prostoru i da se drži fizička distanca od najmanje 1,5 m.

Štab će i dalje pratiti higijensko-epidemiološku situaciju i donositi odgovarajuće odluke, usklađene sa odlukama Vlade Republike Srbije, zaključeno je na sednici”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare