U UKC Niš se nastavlja  nabavka najsavremenijih aparata i opreme

NIŠ

Klinika za ortopediju i traumatologiju UKC Niš dobila je artroskopski stub i sve prateće dodatke za izvođenje minimalno invazivnih intervencija na svim velikim zglobovima. Sredstva za kupovinu ove značajne opreme, obezbeđena su zahvaljujući podršci resornog ministarstva i rukovodstva UKC-a na čelu sa direktorom profesorom dr Zoranom Perišićem, a sredstva su obezbeđena kroz projekat ka Ministarstvu pravde.

Nabavkom najsavremenijeg artroskopskog stuba, omogućeno je izvođenje minimalno invazivnih intervencija na svom velikim zglobovima, prvenstveno kolenu i ramenu, a dalje usavršavanje lekara Klinike za ortopediju i traumatologiju, omogućiće izvođenje ovih intervencija i na ostalim zglobovima.

                              Minimalno invazivni zahvati u hirurgiji ortopedije, uglavnom se izvode kod mlađih pacijenata koji se nakon intervencije vraćaju radnim životnim aktivnostima bukvalno nakon par dana. Imajući u vidu ovu činjnicu, nemerljiv je značaj nabavke ovog aparata koji će omogućiti zbrinjavanje većeg broja pacijenata iz čitavog regiona koji gravitira UKC Niš kao tercijarnoj ustanovi.

                            Prema rečima rukovodioca Klinike za ortopediju i traumatologiju profesora dr Ivana Micića, nabavka artroskopskog stuba pružiće i veće mogućnosti u daljem usavršavanju mladih lekara u ovoj oblasti hirurgije što je takođe od izuzetnog značaja za ustanovu ali i pacijente koji se leče u njoj.

                          Konstantno zanavljanje opreme i stalna nabavka novih aparata koji omogućavaju adekvatno i pravovremeno zbrinjavanje pacijenata, svrstava Univerzitetski klinički centar Niš u sam vrh zdravstvenih ustanova ne samo Srbije već i regiona što je i više puta istaknuto kao cilj rukovodstva UKC Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare