Deseti FAPOR počinje u četvrtak

LESKOVAC

Svečano otvaranje 10. Festivala amaterske pozorišne režije – FAPOR zakazano je za 3. novembar 2022. u 19 sati u Leskovačkom kulturnom centru, a otvoriće ga glumac Slobodan Boda Ninković, nakon čega će publika imati priliku da pogleda predstavu „Noć u kući gospodina Kolaka“ u režiji irfana Mensura. U predstavi igraju Slobodan Boda Ninković, Irfan Mensur i Vladimir Kerkez. Cena karte za ovu predstavu je 700 dinara.

Festival FAPOR se održava u periodu 3-9. novembar 2022., a od pristiglih četrnaest prijava za selekciju festivala selektor Miodrag Dinulović odabrao je pet predstava koje su uvrštene u takmičarski program. Publika će moći da vidi pozorišne trupe iz Čačka, Užica, Trstenika, Beograda i Prijepolja.

Revijalno će na zatvaranju 9. novembra biti prikazana predstava „Svako to mrzi hladno“ u produkciji DrAmatera Leskovačkog kultunog centra.

U okviru pratećeg programa biće prikazana izložba fotografija „Miloš Žutić – gospodin glume“ autorke Mirjane Odavić, Muzej pozorišne umetnosti iz Beograda, kao i izložba kostima autora Borisa Čakširana koji će ujedno 4. novembra održati i radionicu – predavanje u 12 sati.

Ove godine FAPOR je pripremio i program za najmlađe te će deci predškolskog uzrasta biti prezenotvana „Priča o pozorištu“ u utorak 8. novembra u 12 sati. O pozorištu će govoriti Maja Janković glumica.

Ulaz za sve programe je besplatan.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare