U Trgovištu Vučiću dali javno priznanje za podršku u razvoju opštine

TRGOVIŠTE

Povodom jubilarnog obeležavanja 80. godišnjice Oslobođenja Trgovišta u Drugom svetskom ratu, ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović danas je, u svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u Trgovištu položio venac na spomen obeležje žrtvama oslobođenja ove opštine.

Na Svečanoj sednici SO Trgovište, održanoj u Domu kulture u ovoj opštini, a u ime predsednika Republike, Martinović je primio posebnu nagradu 15. septembarsko .

Javno priznanje je Vučiću dodeljeno kao izraz društvene potvrde i zahvalnosti za izuzetan doprinos u realizaciji mnogobrojnih projekata i za podršku pruženu razvoju opštine Trgovište.
Martinović se, u ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, zahvalio prisutnima na ovom važnom priznanju, rekavši da je ova nagrada izraz jednog ukupnog poštovanja za sve ono što je predsednik države uradio ne samo za opštinu Trgovište nego i ceo jug zemlje, kao i da je dokaz podrške politici rasta, razvoja i ekonomskog napretka, i da predstavlja još jednu dodatnu potvrdu da građani osećaju boljitak, da podržavaju mudru, državotvornu i odgovornu politiku, koja je dala ozbiljne rezultate.
„Naša zemlja poslednjih nekoliko godina krupnim koracima grabi napred i razvija se na način koji je bio gotovo nezamisliv pre nešto više od jedne decenije. Od nekada devastirane države, koja je bila na kolenima i koja u leto 2012. godine bila pred bankrotom i nije imala novca da isplati pola penzija, zahvaljujući pre svega, Aleksandru Vučiću, stvorili smo jaku, stabilnu, modernu, demokratsku državu, zemlju koja danas ponosno stoji rame uz rame sa najrazvijenijim zemljama sveta“, rekao je Martinović, navodi se u saopštenju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

On je dodao da čak u ovim globalnim ekonomskim kretanjima i teškim vremenima, kada smo suočeni sa mnogobrojnim izazovima, građani mogu da vide pomak i prosperitet u svim sferama društva.
Martinović je objasnio i da je politika Vlade Srbije zapravo politika ravnomernog regionalnog razvoja, te da je u Trgovištu, ali i u čitavoj zemlji, poslednja decenija obeležena ubrzanim napretkom i podizanjem životnog standarda, u prilog čemu govore brojni kapitalni projekti koji su realizovani. On je naveo da su interesi naroda i države na prvom mestu i da će Vlada nastaviti da ulaže u razvoj Trgovišta i juga Srbije, a naročito u to da ljudi iz ovih krajeva žive bolje i kvalitetnije.
„Ulagaćemo još veće napore da smanjimo ekonomske razlike između delova naše države, jer nas na to obavezuju naši preci, i njihove velike žrtve koje su podneli za slobodu. Upravo u njihovoj borbi za očuvanje države mi nalazimo nadahnuće za sve buduće izazove. Zbog naših slavnih predaka, ali još više zbog generacija koje dolaze, naša je dužnost da stvaramo jednu lepšu i bolju sliku Srbije i da makar delom uzvratimo na svemu što je ovaj kraj pružio državi i njenom opstanku“, zaključio je ministar.
On je dodao da veruje da ga je predsednik Vučić imenovao za predstavnika na ovaj važan Dan za Trgovište, jer, pored toga što je na čelu jednog ministarstva, on obavlja i funkciju predsednika Koordinacionog tela Vlade za jug Srbije, te da je ovim činom poslata jasna poruka da je predsednik Srbije uz svoj narod i da neće dozvoliti da mu se išta loše desi.
Na kraju, zahvalio se prisutnima što žive na granici Srbije i što imaju veliko srce da je vole, možda čak i više nego neki kojima je Srbija mnogo više dala nego njima, navodi se u saopštenju. (kraj) MD/NM

Foto: Jovana Petrović, MDULS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare