U toku SNS-ovo preuzimanje vlasti u Vranju

VRANJE

Dejan Tričković iz SNS novi je predsednik Skupštine grada Vranja.

Za njega je glasalo 38 od ukupno  65 odbornika na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada Vranja.

Tričković je ovu funkciju obavljao I u peridu od 2012. do 2014. Godine, kada je SNS bio u Vranju u koaliciji sa SPS.

Vranje Tričković Antić

Sednicom je, do izbora predsednika Skupštine, predsedavao najstariji odbornik Gradimir Jovanović  ( PUPS) koji je predložen za Tričkovićevog zamenika .

Očekuje se da u nastavku sednice  budu izabrani gradonačelnik,  zamenik gradonačelnika i članovi Gradskog veća.

U toku prošle nedelje postojale su informacije da danas neće biti završeni svi izbori jer nije bilo sigurno ko će sve biti u vladajućoj koaliciji, što znači da li će I SPS, koji je Vranjem vladao od prvih višestranačkih izbora, biti deo nje.

Prema JUGpressovim saznanjima I u SNS, koji je osvoji većinu od 35 odbornika, I u SPS se očekivao rasplet dogadjaja u Beogradu oko formiranja Vlade Srbije.

U ovom trenutku se čini da bi vladajuću koaliciju činili SNS I tri odbornika  Tadićevog SDS koji su, izgleda, spremni da se suoče sa raspuštanjem Gradskog odbora  u Vranju radi učešća u vlasti .

Ako stvari  budu danas zvaršene u Vranju bez SPS , to može biti prilično pouzdan znak da  je “nešto puklo” izmedju SNS I SPS I u razgovorima oko Vlade Srbije.

Mada, politika je čudo I sa uvek primenjljivom uzrečicom sa stadiona nekadašnje leskovačke “Dubočice” , koju su u medjuvremenu ubili mangupi, iz pedesetih godina prošlog veka “ne se znaje, Zare igra”.

Koj li je Zare u vranjskom slučaju, videće se..

 

Naslovna fotografija : Media centar Beograd

 

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека