U toku izgradnja stadiona u Leskovcu

LESKOVAC

U toku je realizacija projekta izgradnje novog gradskog stadiona u Leskovcu.

Radovi na rušenju starih tribina su završeni, a trenutno se na gradilištu nalazi veliki broj mašina i radnika, kao i dva krana. Rok za završetak radova je februar 2023. godine, kada bi Leskovac trebao da dobije moderan stadion kapaciteta 8136 mesta.

Vrednost radova je skoro 2,5 milijardi dinara, a novac će obezbediti Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Predviđena visina objekta stadiona je 16,3 metara, visina stubova reflektora 32 metra, dimenzije fudbalskog terena 105×68 metara, a ukupno teren sa okolinom 121×85 metara.

Teren ima drenažu i mogućnost grejanja.

U prvoj fazi predviđene su tri funkcionalne celine: prva se odnosi na kompleks stadiona sa parkingom, druga na izgradnju sportskog objekta uslužnog karaktera severno od objekta stadiona i treća, na izgradnju sportskog objekta administrativnih, edukativnih i pratećih sadržaja sa istočne strane stadiona.

Za stadion postoji i projekat ozelenjavanja čiji je cilj ekološko i estetsko unapređenje prostora, sa željom da se formiranjem zasada na slobodnim površinama upotpuni vizuelni doživljaj kompleksa (crveni javor, jela,tisa). Krovna konstrukcija kompletno pokriva sve tribine stadiona.

U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta. Stadion će moći da služi za pripremu reprezentacije i ekipa, jer će pored terena imati i dodatnu salu za pripremu igrača.

Na njemu će moći da igraju mlađe i „B“ reprezetativna selekcija, s obzirom na to da će ispuniti određene standarde UEFA.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djura Leskovac
Djura Leskovac
2 godine pre

Znači biće završen pre gradskog trga. 😀

Zadnji put uredio 2 godine pre Djura Leskovac
Freddy
Freddy
2 godine pre
Odgovori  Djura Leskovac

Bice zavrseno i jedno i drugo, na srecu gradjana, a na nesrecu Vas Djuro i Vasih miljenika iz opozicije 😉

Pertackibot
Pertackibot
2 godine pre
Odgovori  Freddy

E, ako si mu reko! Pa morao je neko. Vidiš li ti, botiću, šta u anketi kažu “srećni građani”,među kojima sam i ja: “Trg je potreban Leskovcu ali je preskup, novac mogao mnogo pametnije da se iskoristi”. Što bi značilo danas košta kao Svetog Petra kajgana, odnosno da se je ko zna ko sve ugradio. I to svi znaju, samo se ti foliraš, čuvajući svoju ljubu. Ali ti za građane računaš samo one, otprilke kao što je neki Nemac, pripadnik “partije”, 1939 godine, računao samo građane iz svoje, one partije. Pa posle ne kakaže neko da se nije povampirio u Srbiji.Glogovim kolcem se to rešava. Hajde, plači malo zbog poslednje dve-tri rečenice.POznat si po tome.