U Surdulici otvoren Kulturni centar za 8. mart

SURDULica

Predstavom “Sladoled” u izvođenju Narodnog pozorišta iz Niša zvanično je otvoren Kuluturni centar u Surdulici. Predstava je poklon opštine Surdulica damama za 8.mart, Međunarodni dan žena. Ovim povodom za 400 dama iz Surdulice i Niša organizovana je i svečana proslava u hotelu “Srbija” u Surdulici, navodi se u saopštenju upućenom sa mejla Opštinskog odbora SPS Surdulica.

„Zadovoljstvo je svakodnevno raditi sa ženama. Surdilica je zapravo primer kako se najbolje radi i živi kada stvari prepustite ženama. Odgovorno tvrdim da smo mi najlepša opština u Srbiji. Kada lepotu prati predanost i odgovornost prema poslu i ljudima, onda je logično da smo mi produktivna, dobro organizovana i opština koja ima viziju i konkretan plan. Mnogo značajnih i velikih projekata smo već završili, ali je važnije to što nas očekuje još mnogo toga što smo zamislili i što ćemo sigurno realizovati u bliskoj budućnosti. Žene su uvek bila inspiracija, podrška i motiv da budemo bolji i jači. Na predstojećim izborima žene su u najvećem broju do sada na izbornim listama Socijalističke partije Srbije. Verujem da će žene biti  na najvažnijim funkcijama u organima lokalne samouprave, u zakonodavnim i izvršnim telima i potvrditi da su one nosioci društvenih promena, naš siguran vetar i merilo uspeha izjavio je na svečanoj proslavi predsednik Skupštine opština Surdulica i potpredsednik SPS-a Novica Tončev.

Surdulički kulturni centar je nosilac kulturnih aktivnosti u opštini Surdulica.

Pod njegovim okriljem od samog osnivanja pre više od pola veka, radi više sekcija i amaterskih udruženja. Od samog početka do danas Surdulički kulturni centar okuplja Surduličane svih uzrasta od najmlađih do najstarijih, i predstavlja mesto gde oni mogu da izraze svoju kreativnost bilo da je u pitanju izgovorena reč, pesma, gluma, igra, ples, likovno stvaralaštvo, muzika.

Surdulički kulturni centar je čuvar tradicije i kulturne baštine svih ljudi koji u Surdulici žive, bez obzira na njihovu versku ili nacionalnu pripadnost”, navodi se se u ovom saopštenju

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare