U Surdulici član izborne komisije trpeo neprimerene pritiske kako se ne bi pojavio na biračkom mestu

SURDULICA

Izborna komisija opštine Surdulica odbila je kao neosnovan prigovor Narodnog pokreta Srbije na rešenje o odbacivanju zahteva za promenu člana biračkog odbora koji je, kako navode iz tog pokreta, pretrpeo neprimerene spoljne pritiske kako se ne bi pojavio na biračkom mestu na dan izbora.

Izborna komisija opštine Surdilica donela je 30. maja rešenje o odbacivanju zahteva Narodnog pokreta Srbije za promenu člana i zamenika člana biračkog odbora u proširenom sastavu, na dva biračka mesta u toj opštini.

Deo zapisnika sa sednice Izborne komisije opštine Surdulica, održane 31.5.2024.

Na to rešenje je Narodni pokret Srbije dan kasnije, kako stoji u zapisniku sa sednice Izborne komisije opštine Surdilica od 31. maja, a u koji je N1 imao uvid, podneo žalbu u kojoj se navodi da zamenik člana na jednom biračkom mestu nije u mogućnosti da prisustvuje na dan izbora, dok je član na drugom biračkom mestu pretrpeo neprimerene spoljne pritiske kako se ne bi pojavio na biračkom mestu

U zapisniku se, međutim, dodaje da uz žalbu nisu priloženi dokazi za tvrdnje koje su navedene, te da žalba kako je označena, nije sastavljena ni u propisanom obliku.

Komisija je, kako se navodi u zapisniku, većinom glasova (sedam „za“ i dva „protiv“) donela rešenja o odbijanju prigovora podnosioca proglašene izborne liste Narodni pokret Srbije, izjavljenih na rešenja o odbacivanju zahteva za promenu člana i zamenika člana u proširenom sastavu, kao neosnovanih. (N1)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare