U subotu Dan pešačenja

LESKOVAC

PSK „Kukavica“ pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije organizovaće u subotu, 12. septembra 2020. godine, tradicionalnu republičku sportsko rekreativnu manifestaciju „Dan pešačenja – Srbija 2020.” Ovogodišnja akcija će se realizovati pod sloganom „Srbija hoda – za korak bliže zdravlju”.

Iz PSK „Kukavica“ upućuju poziv sugrađanima da se tog dana pokrenu i hodaju, i naglašavaju da je nebitno hoće prepešačiti 100 metara ili celu predviđenu stazu. Želja je da se pešačenje pretvori u naviku koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje naših građana. “Dan pešačenja – Srbija 2020” je zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost hodanja i druženja, ali i aktivnog i zdravog načina života koji utiče na psihofizičko zdravlje i imunitet.

Zbog specifičnosti uzrokovanih pandemijom ovogodišnja akcija biće realizovana na poseban način. Umesto masovnog okupljanja i polaska na pešačenje, građanima će biti ponuđene rute/trase kojima mogu da pešače. Članovi PSK „Kukavica“ će na stazama biti prisutni kao logistička podrška. Na ovaj način će se najlakše i najbolje poštovati pravila prevencije širanja zarazne bolesti izazvane virusom kovid-19.

Polazak je u 09:30 iz parka „Devet Jugovića“. Dužina cele staze je 3800 metara i kreće se od parka „Devet Jugovića“ preko platoa kod repetitora i najviše kote na Hisaru (341m), pa do Spomen parka. Završetak akcije je planiran za 12:00 časova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare