Da ravnopravnost postane stvarnost

BEOGRAD

Vlada Švajcarske je, u cilju jačanja rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou, pozvala gradove i opštine da se prijave na javni poziv ‘’Da ravnopravnost postane stvarnost’’. Novčani fond projekta je 100.000 evra.

Javni poziv je otvoren do 12. oktobra 2020. godine a pravo učešća ima 96 gradova i opština iz regiona Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije. Lokalne samouprave će biti podržane sa do 3.300 evra po projektu koji za cilj ima povećanje učešća žena u procesu donošenja odluka, unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici u oblasti borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, zdravlja žena, ekonomskog osnaživanja, položaja žena na selu, kao i pripadnica ranjivih grupa. Aktivnosti mogu biti usmerene i na unapređenje kompetencija lokalnih mehanizama, kao i promociju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.

 Program posebno ohrabruje uspostavljanje međuopštinske i međuinstitucionalne saradnje, a dodatno će biti vrednovani i projekati identifikovani u lokalnim akcionim planovima za rodnu ravnopravnost.  

Dodatne informacije o javnom pozivu i dokumentacija za prijavljivanje dostupni su na internet stranici programa Swiss PRO.

 Kako bi predstavnici  lokalnih samouprava bili detaljno informisani o javnom pozivu, program Swiss PRO će organizovati informativne sesije putem interneta prema sledećem rasporedu:

četvrtak, 17. septembar, sa početkom u 12 časova.

utorak, 22. septembar, sa početkom u 10 časova.

četvrtak, 24. septembar, sa početkom u 14 časova.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zažuljenko
Zažuljenko
3 godine pre

Jedno zamlaċivanje, ništa drugo.
Dakle, ravnopravnost ċe se ostvariti za 3.000 evra, uglavnom namenjenih za honorare? Da nije tuźno i uvredljivo za one sa iole mozga, smejao bih se. Sve je manje razloga za smeh. Čak i za podsmeh.