U Staroj Pazovi održan seminar za službena lica “Istok”

LESKOVAC-VLASOTINCE-NIŠ-PIROT

U Sportskom centru, odnosno u „Kući fudbala“ u Staroj Pazovi održan je, pred početak nove prvenstvene sezone, uobičajni seminar za službena lica fudbalskog „Istoka“, na kome su se pojavile sudije, sudije pomoćnici, delegati – posmatrači i delegati sportski radnici.

U radu seminara učestvovali su Milan Karadžić, predsednik SSOS FS Srbije, Dušan Mrakić, kordinator suđenja, Boško Jovanetić, Minja Radaković, Zoran Šipčić, Jovan Božović, Majo Vujović, Ninoslav Spasić i Dušan Milić.

Nekadašnji prvoligaški sudija Boško Jovanetić upoznao je, na detaljan i razumljiv način, učesnike seminara sa novinama u Pravilima fgudbalske igre. Ove novine primenjivaće se od ove jesenje sezone i imaju za cilj da u punoj meri doprinesu boljem kvalitetu fudbalske igre. Da bi se poboljšala korespodencija fudbalskih klubova sa nadležnim organima FS Srbije održana je, od strane stručnih ljudi saveza, i edukacija ,,komet sistema” koja je novina i koja će u velikoj meri doprineti efikasnijem administrativnom radu svih učesnika u takmičenju.

Od strane glavnih sudija na polaganju se nisu pojavili: Jovan Đorđević, Jovan Nedeljković, Jovan Petković i Miloš Trajković, a od „mahača“ na seminaru nisu prisustvovali: Milan Glušac, Bojan Ivanović, Milivoje Dončić, Slađan Kojadinović, Oliver Nikolić, Miloš Todosijević i Dušan Božinović.

Nedovoljnu fizičku pripremljenost na testu fizičke spremnosti, od glavnih sudija, pokazali su: Miloš Aleksić, Nikola Virijević, i Aleksa Milanović, a od pomoćnika nisu polagali Uroš Stojković i Antonije Pehčevski, dok nije zadovoljio Dušan Marinković.

  • Zadovoljni smo onim što su pokazale sudije „Istoka“ i bile su bolje od kolega sa „Zapada“. Apelujem na sve sudije da više rade i da se puno više posvete sudijskom poslu. Ne bih voleo da se ponove slučajevi iz prošlog prvenstva, kada je bilo odlaganja utakmica od strane sudija, jer nam to u velikoj meri pravi probleme. A svi oni koji žele da se bave sudijskim pozivom, moraju bar nešto da žrtvuju iz privatnog života ukoliko žele da napreduju. Ovaj seminar bio je mnogo strožijeg karaktera, a morali smo to da učinimo, kako bi dalje išli oni najbolji i najkvalitetniji, a bilo je i mnogo više predloženih kandidata od broja koji je predviđen određenim pravilnikom. Iskreno se nadam dobrom suđenju u nastupajućoj sezoni i svim sudijama želim uspešnu fudbalsku sezonu – rekao je Dušan Mrakić, i sam nekada uspešni fudbalski sudija na najvišem stepenu takmičenja u našoj zemlji.

Seminaru je prisustvovao i prvi čovek sudijske organizacije FS Srbije, Milan Karadžić, koji je, takođe, poželeo sudijama uspešnu jesenju fudbalsku sezonu.

  • Oni koji nisu prošli na ovom seminaru, ne bi trebalo da se obeshrabe, već moraju da rade puno više, kako bi bili uspešniji na ponovnom seminaru, jer to se pokazalo i ranije, ne mogu svi da prođu prvi seminar. Želim svim sudijama da teret jesenje fudbalske sezone iznesu na pravi način – poželeo je Milan Karadžić sudijama srpskoligaškog „Istoka“.

Komesar za suđenje na ,,Istoku” biće doskorašnji uspešni arbitar superligaške fudbalske Srbije Ninoslav Spasić, koji je svim sudijama poželeo uspešno suđenje, a onima koji nisu položili, da se dobro pripreme, kako bi se posle ponovnog seminara pridružili svojim kolegama u arbitriranju na terenima srpskoligaške fudbalske Srbije.

Od delegata-posmatrača test nisu prtošli: Zoran Đokić, Srđan Stajić, Dragan Poljaković i Goran Milosavljević, dok su svi delegati sportski radnici sa uspehom položili.

Dušan Milić i treću godinu za redom biće komesar za takmičenje, što jasno govori da je ovu dužnost sa puno uspeha obavljao i to je svakako bila najbolja preporuka da i sada ostane na ovoj dužnosti.

  • Lista predloženih delegata je poprilično velika, i ja ću se truditi da svi delagati budu podjednako delegirani. Svi oni klubovi koji nisu izmirili svoje obaveze prema službenim licima neće moći da igraju dok ne izmire svoje obaveze, a „Rembas“ iz Resavice preuzeo je obavezu da izmiri sva dugovanja „Zaplanjca“ iz Gadžinog Hana koji nije više član Srpske lige – obavestio je prisutne Dušan Milić, komesar za takmičenje na srpskoligaškom „Istoku“.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare