U SRBIJI MNOGO SUMNJIVIH MEDIJA I TABLOIDA

BEOGRAD

(FoNet)

Napad na Miroslavu Milenović može biti vrlo ozbiljan i usmeren protiv rada Saveta, ali nemam potvrdu za takvu tvrdnju pa je ne mogu ni izneti, izjavila je predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić u odgovoru na pitanje kako komentariše fizički napad na forenzičkog računovođu i članicu Saveta.

Savet za borbu protiv korupcije već 13 godina unazad objavljuje vrlo ozbiljne izveštaje koji upućuju na različita krivična dela pojedinaca i grupa, rekla je Vasilić za Danas.

Ona je podsetila da su se, još za vreme Verice Barać, koja je bila dugo godina na čelu Saveta, bavili najozbiljnijim pitanjima odgovornosti i kršenja zakona.

“Za sve to vreme nisam se libila nikada ništa da kažem ili iznesem zaključke Saveta. Trenutno, o ovom napadu na članicu Saveta, ne mogu ništa da zaključim”, napomenula je Vasilić.

Upitana da prokomentariše navode Milenović o tome da napad nije prijavila policiji jer nema poverenja u institucije sistema, odnosno da je uverena da je napad usledio zbog predstojećeg izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije o medijima, sagovornica Danasa je ponovila da nije bila u prilici da stupi u kontakt sa ostalim članovima tog kontrolnog tela Vlade Srbije.

“Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije je već trebalo da bude objavljen, ali imamo mnogo dokaza, materijala… Problem je što u Srbiji ima mnogo više tabloida i medija sa sumnjivim pozadinama nego regularnih, pa je posao ogroman i složen”, zaključila je Vasilić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare