LIDERI DEMOKRATA PRIVEDENI ZBOG ULIČNIH GRAFITA

PROKUPLJE

Šef okružnog izbornog štaba DS – a Boban Lepojević i šef opštinskog izbornog štaba DS – a u Prokuplju dr Dragan Dinić privođeni su na razgovor u policiju kao osumnjičeni za uništenje i oštećenje tuđe stvari iz člana 212 KZRS.

U policiji im je objašnjeno da se radi o parolama pisanim na pločnicima Prokuplja sadržine “LAŽEŠ VUČIĆU”, saopštio je danas Opštinski odborDS u Prokuplju.

“Oštećenje inače po definiciji podrazumeva delimično uništenje stvari, kojim se u većoj ili manjoj meri smanjuje vrednost ili upotrebna vrednost te stvari. Ako se ova definicija uzme u obzir, nejasno je kako bilo ko može biti priveden čak i na saslušanje zbog pisanja grafita, pozivajući se na član 212 KZRS. Radi se ili o velikom neznanju nadležnih, ili o pokušaju zastrašivanja političkih protivnika od strane naprednjačke vlasti.

Lepojević i Dinić izjavili su u policiji da nisu nikako uništili ili oštetili tuđu stvar iz člana 212 KZRS, što je sasvim jasno da je tako ako se uzme u obzir definicija oštećenja nečega.

Nejasno je kako pisanje ovog grafita na pločnicima može biti predmet policijske istrage, a da isto delo koje se redovno vrši za vreme vašara u Prokuplju, kada se iscrtaju mesta za ulične tezge, vlasnici istih se ispotpisuju, deo grada se potpuno išara, do sada bar policiju nije interesovalo? Ili kada političke parole na pločnicima ostavi druga politička stranka, što se desilo pre par nedelja kada su ispisane parole “Boris je bolji” na mnogo mesta u centralnom delu grada, to tada nije bio predmet interesovanja istražnih organa.

Poznato je da je istina najjače oružje, tako da je razumljiv strah naprednih od istine iskazane porukom “LAŽEŠ VUČIĆU” napisane na pločniku. Na političkoj sceni Srbije nije bilo političara koji je više zaslužio da mu se posveti ovakav grafit od Aleksandra Vučića.

Iako Lepojević i Dinić nisu ispisivali parole “LAŽEŠ VUČIĆU” oni su policiji izjavili da ih u potpunosti podržavaju, a da je samo njihovo pozivanje na razgovor u policijsku stanicu u svojstvu osumnjičenih vid ataka na Demokratsku stranku.Poruke su baš tamo gde treba da budu, na pločnicima, gde će ih videti oni kojih je danas najviše u Srbiji. To su ljudi pognute glave, zabrinuti i uplašeni za sopstvenu egzistenciju kojima Demokratska stranka može samo da poruči: Glavu gore, bez straha, ne dajmo da nas laže! navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare