U školi u Šišavi poboljšavaju energetsku efikasnost

VLASOTINCE

OŠ ,,Braća Milenković” u Šišavi u svojim školskim ima 134 učenika, a do četvrtog razreda, kao isturena odeljenja ove škole, nastava se odvija u Sredoru i Lipovici.
Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović, sa svojim saradnicima obišao je  danas ovu školsku ustanovu, gde je u toku intezivno izvođenje određenih radova.


“U školi u Šišavi u toku je izvođenje radova čiji je cilj poboljšanje energetske efikasnosti, trenutno se ugrađuje kamena vuna debljine 10 cm. a projektom su predviđeni i određeni radovi na plafonima. Pored ove škole, radi se na rekonstrukciji krova škole u Tegošnici, a u Kruševici obavljaju se unutrašnji radovi, dok su uveliko radi u OŠ ,,Siniša Janić”, gde je raspisan konkurs za fiskulturnu salu, a u pri pripremi je tender za rekonstrukciju i druge gradske osnovne škole u gradu. Prošle godine izvršena je kompletna rekonstrukcija Gimanzije, odnosno Tehničke škole, i svi ti radovi delimično je finansirala sama lokalna samouprava, zatim Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima i Ministarstvo privrede”,  rekao je Zoran Todorović, predsednik vlasotinačke opštine.
Vladica Gorunović, direktor OŠ ,,Braća Milenković” je rekao da u je bilo određenih radova pre 20 godina, i iskazao nadu da će svi radovi biti okončani u predviđenom roku.


” Očekujem da radovi budu završeni do početka školske godine, a projektovana vrednost radova je 2,8 miliona dinara. U planu je i rekonstrukcija krova i podova, podsećam da je pre tri godine resorno ministarstvo finansiralo zamenu stolarije u iznosu od 1,3 miliona dinara”,  podsetio je direktor Gorunović

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare