Istraga o provali bez rezultata

VRANJE

I nakon pet dana od obijanja porostorija Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo u centru Vranja istraga još uvek traje. Ova obrazova ustanova od policije i tužilaštva nije dobila nikakav odgovor, saopštio je na konferenciji za novinare menadžer Miloš Nikolić.

Prostorije škole se nalaze na prvom spratu zgrade Socijalističke partije Srbije koja je vlasnik objekta i koja po rečima Nikolića nije adekvatno obezbeđena, tako da odgovornost snosi vlasnik.

„Provalnici su ušli iz dvorišta na vrata koja se lako otvaraju i obijaju, vezana žicom. Objekat nema video nadzor niti obezbeđenje. Zakupili smo  80 kvadrata i zakup plaćamo po tržišnoj ceni od 444 dinara po kvadratu. Veoma je bitno da se otkriju ne samo počinioci već i nalagodavci ovog dela, jer je očigledno da  je reč o provalnicima koji su ciljano išli da obiju naše prostorije“, kaže Nikolić.
On dodaje da su u toj zgradi kancelarije još nekih firmi, ali su  provalnici imali cilj da uzmu informatički softver gde su podaci od značaja za funkcionisanje fakulteta.

„Interesantno je da su provalnici uzeli ključ iz fioke, očigledno se nadajući da će u zgradi pronaći ono što je izgleda stvarna meta provale, a to je informatički server fakulteta. Uspeli su samo da uzmu lap top, štampač i kablove i da naprave štetu od 100.000 dinara“, ističe Nikolić.

Predstavnici škole su zahtevali od nadležnih organa da pregledaju sigurnosne kamere na okolnim zgradama ne bi li se videlo ko je obio vrata na zgradi.

„Očekujemo od Policijske uprave u Vranju da pronađe počinioce, pre svega nalogodavce ovog događaja, jer je jasno i očigledno da je meta bio Fakultet, a ne zgrada Socijalističke partije Srbije.

„Ne verujem da su ovo klasični provalnici koji su slučajno obili zgradu i slučajno došli na prvi sprat i baš obili prostorije našeg Fakulteta. I dalje stoji otisak na vratima kako su gurali da obiju jer je u noći između nedelje i ponedeljka padala jaka kiša i to se da primetiti”, ističe Nikolić.

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo u Vranju koja ima 100 studenata koji studiraju na daljinu nastavila je nesmetano da funkcioniše.

Zgrada u kojoj su smeštene prostorije ove obrazovne ustanove, koje su bile na meti pljačkaša, obijena je 29. jula.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare