U selu Tomance podmetnut požar na kući u izgradnji za povratnike

ISTOK-PRIŠTINA

 

U selu Tomance u opštini Istok u vremenskom periodu između 22 časova pa do jutra, na kuću Ljubomira Radojevića je podmetnut požar.

Na objektu je napravljena materijalna šteta, a da je požar podmetnut primetio je izvođač radova.

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, ističe da je podmetanje požara na kuću koja se gradi za povratničku prodicu Radojević loša poruka i ona u velikoj meri ugrožava povratak.

 

„ Ovakvi slučajevi su direktna poruka povratnicima da nisu dobrodošli u mesto povratka a takođe ugrožavaju povratak koji i onako nije na zadovoljavajućem nivou. Porodica Radojević je posle ovog slučaja uplašena, i njihova odlučnost da se vrate sigurno nije ista, kao i pre slučaja podmetanja požara. Ne može se podmetanjem požara, pljačkanjem, napadima na imanja povratnika graditi bolja budućnost među narodima. Slučaj je prijavljen policiji i ja očekujem bržu rekaciju policije i kada je u pitanju ovaj ali i svi ostali nerasvetljeni slučajevi. Ja lično neću dopustiti da ovakvi incidenti umanje želju povratnika za povratkom, jer ću se protiv incidenta u povratničkim sredinama boriti svim raspoloživim zakonskim mehanizmima ali i upornošću u kapacitetu koje MZP ima”, rekao je Jevtić.

Istok Tomance požar 1

Kuća porodici Radojević gradi se preko projekta PRK4, koji finansira Evropska unija zajedno sa Ministarstvom za zajednice i povratak a projekat sprovodi Međunarodna organizacija za migracije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare