Davenport im doneo rekvizite za igru

VRANJE

 

Šef Delegacije Evropske Unije, ambasador Majkl Davenport  Predškolsloj ustanovi „Naše dete“ u Vranju poklonio je sportske rekvizite za igru a ova donacija je namenjena  za 125 mališana koji su smešteni u 10 seoskih vrtića  na teritoriji grada Vranja.

U ime PU zahvalila se direktorka Vesna Terzić koja je rekla da je ova donacija Evropske unije od velikog značaja jer će pomoći u psihofizičkom razvoju dece koja se  nalaze van sedišta ustanove.

Ambasador Davenport je rekao da je dobro što mogu da pomognu deci u najmlađem uzrastu i da uz pomoć ovih sportskih rekvizita mogu da razviju svoje sposobnosti i da izbegnu moguće probleme u svom odrastanju.

On je govorio i o Školskoj olimpijadi koja se održava u Vranju.

„Sjajno je što je Vranje domaćin ovog velikog sportskog događaja. Čuo sam da je to najveća sportska manifestacija u Srbiji u ovoj godini i ponosan sam što delegacija Evropske unije može da pomogne. Već treći put – 2008, 2012. i 2016. godine podržava ovaj događaj, a ovog leta u pripremi duha za vaš tim za Rio. Drago mi je što možemo da sarađujemo baš ovde u Vranju sa vama i decom“, rekao je Davenport.

Podsetio je na veliki broj projekata koji su u Vranju realizovani zahvaljujuci sredstvima EU i dodao da je brojne projekte finansirao program Evropski PROGRES koji je ocenio kao veoma vazan u velikom broju opština u kojima radi.

„Uspeli smo da sa lokalnom upravom u Vranju i civilnim društvom uložimo ne samo finansijska sredstva već i velike napore u razvoj grada u nekoliko oblasti. Ponosan sam što smo pre nekoliko godina uložili sredstva u tehnološki park koji igra veliku ulogu u privlačenju stranih investicija. To je jedan od naših zajedničkih  prioriteta. Takođe, kroz program Evropski PROGRES zajedno sa Vladom Švajcarske uložili smo  sredstva u razvoj kapaciteta lokalne samouprave i programe za socijalnu inkluziju. To su tri najveća prioriteta.

Evropska unija od početka saradnje, pre 15. godina do sada, je uložila više od tri milijarde evra u razne oblasti kao što su energetika, poljoprivreda, zaštita životne sredine, lokalna samouprava, reforma pravosuđa tek počinje i to će biti veliki projekat. Ne samo što ćemo obeležiti godišnjicu našeg partnersta već ćemo nastaviti sa programima  sa našim srpskim partnerima i na nacionalnom i na lokalnom nivou“, zaključio je šef Delegacije EU, Davenport.

Visokom gostu koga su dočekali uz tradicionalne srpske običaje mališani PU poklonili su crtež koji je nastao kao znak pažnje za ovu značajnu donaciju.

 

Davenport vrtic 6 Davenport vrtic 5 Davenport vrtic 4 Davenport vrtic 3 Davenport vrtic 2 Davenport vrtic Davenport vrtic 7

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare