U SELU SOFTOVIĆ I U KAČANIKU OBIJENE CRKVE

 

PRIŠTINA

 

 

Crkva Rođenja Presvete Bogorodice u selu Softović u opštini Uroševac i Crkva Svetog Ilije u Kačaniku obijene su.

Tačno vreme obijanja verskih objekata se ne zna ,a da su crkve obijene Ministartvo za zajednice i povratak je informisao uroševački paroh Živojin Kojić.

Radnici ministarstva su danas,  zajedno sa sveštenikom Kojićem obišli i Crkvu Svetog Ilije u Kačaniku na kojoj su obijena vrata i Crkvu Rođenja Presvete Bogorodice na kojoj su polomljena vrata i prozor.

Crkve su bile potpuno prazna i pre napada, tako da motiv za napad nije mogao biti krađa.

 

Kosovo crkva 6 Kosovo crkva 5 Kosovo crkva 4 Kosovo crkva 2 Kosovo crkva Kosvo crkva 1

Ministarstvo za zajednice i povratak i ministar Dalibor Jevtić osuđuju incidente i izražavaju veliku zabrinutost što se oni i dalje dešavaju i što su verski objekti i dalje na meti napadača.

“Ovakvi incidenti stoje na putu napretka Kosova.

Želimo da stavimo do znanja svima, da ćemo za svaki napad ili incident bilo kakve vrste informisati javnost kako oni ne bi prošli nezapaženo. Vreme u kome živimo, mora biti vreme pomirenja i međusobnog razumevanja, a ne vreme etnički motivisanih napada.

 

Podizanje svesti onih koji misle da se problemi rešavaju napadima, mora biti prioritet svih nas. Trudićemo se svim zakonskih sredstvima i u saradnji sa svim institucijama da obezbedimo sigurno okruženje kako bi napadi prestali”, rekao je Jevtić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare