U selu Grdelica nova fabrika

LESKOVAC

Danas je u Leskovcu potpsian ugovor o  davanju na upotrebu i korišćenje nepoketnosti AD „Danilo Bošković“, u čijem će delu pogona  firma „Fasisol“ DOO u nerednih pet godina zaposliti 103 radnika, a proizvodnja će, najavljeno je,  početi u martu mesecu.

 

Ugovorom se ovoj firmi daju na upotrebu i korišćenje nepokretnosti proizvodnog objekta AD „Daniilo Bošković“, radi otvaranja novog pogona za proizvodnju metalne galanerije.

U pismu o namerama privrednog društva „Fasisol“ DOO sa sedištem u Manastirištu – opština Vlasotince, navodi se da će do 2021. godine sukcesivno biti zaposlena 103 radnika, dok bi u prvoj godini rada posao dobilo 48 ljudi.

Reč je o firmi koja proizvodi i prodaje metalnu galanteriju, proizvode plasira na tržištima Francuske i Portugalije i namerava da u narednih pet godina uloži 500.000 evra u otvaranje i opremanje proizvodnog pogona.

“Na ovaj način grad Leskovac bi ostvario uvećanje javnih prihoda od poreza na zarade u iznosu od oko 10 miliona i 900 hiljada dinara za ukupan period investicije. Podsetiću vas da smo u aprilu prošle godine u prisustvu ambasadora Holandije otvorili fabriku trikotaže „VHB Kniting“ u kojoj sada radi 52 radnika. Pored konstantnog rada, truda i odgovornosti, jedan od najvažnijih uslova za napredak grada je otvaranje novih radnih mesta. Upravo zbog toga su za mene, kao gradonačelnika Leskovca, stvaranje novih mogućnosti za zaposlenje naših sugrađana i smanjenje nezaposlenosti prioriteti nad prioritetima. Potpisivanje današnjeg ugovora još jedna je potvrda da su priznanja koje je grad dobio u prošloj godini – kapetan „Miša Anastasijević“, „Zlatni ključ“ i plaketa Regionalne privredne komore Leskovac, opravdana” , rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović koji je u ime grada Leskovca potpisao ugovor sa vlasnikom i direktorom firme „Fasisol“ DOO Petrom Stanojevićem.

Petar Stanojević živi i radi u Parizu 25 godina.

“Moji poslovni partneri iz Francuske ponudili su mi da otvorimo ovde pogon zbog jeftinije radne snage i materijala, ali i kako bi naša zemlja stekla uslov za prijem u EU, kako bi standard ovde počeo da ide uzlaznom putanjom. Proizvodni program čini proizvodnja ograde od aluminijuma i metala koji bi se ovde cinkovao i farbao, tako da bi celokupan posao bio završen u Srbiji. Tamo bi se vršilo samo montiranje, a možda ćemo kasnije i montere odavde da vodimo” , rekao je Stanojević.

On je rekoa i da  broj od ukupno 103 zaposlenih možda biti realizovan i u naredne dve godine, jer je kapacitet firme veliki, tako da će za prvih godinu do godinu i po dana u pogonu u Grdelici biti prerađeno oko hiljadu tona metala.

Zbogo loših vremenskih uslova nemoguće je odmah krenuuti sa renoviranjem hale i ostalog prostora, pa se očekuje da će proizvodnja početi tokom marta, dodao je on.

Ono što je firmu „Fasisol“ opredelilo da pogon gradi u selu Grdelici je, kako je istakao Stanojević, „razumevanje od strane lokalne samouprave u Leskovcu, koje nije pokazala lokalna vlast u opštini Vlasotince“.

Firmi „Fasisol“ biće ustupljen na korišćenje deo proizvodnog pogona „Danila Boškovića“, a sporovi koji su postojali vezani za ovu zgradu uspešno su rešeni, odgovorio je na pitanje JUGpressa  Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare