U selu Banje kod Srbice povratnicima ukradena krava i dva bika

 

 

SRBICA- PRIŠTINA

 

 

U selu Banje, opština Srbica, Ljubiši Kovačeviću su ukradena dva bika i jedna krava. Vlasnik je da su bikovi i krava nestali primetio juče ujutru. Sumnja se da su oni koji su počinili krađu u staju ušli preko krova.

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenjuje da je nakon mirnijeg perioda ovaj incident izaziva nemir među  pripadnicima srpskog naroda i pozvao nadležne institucije da što pre pronađu kradljivce ali i da se ulože veći napori u zaštiti imovine i građana nevećinskih naroda.

 

„ Ovaj incidet je poruka da se na bezbednosti Srba i njihove imovine mora raditi neprekidno, kako bi se u potpunosti izbegli ovako nemili događaji, koji sem što nanose štetu,  unose nemir i strah u domove tih ljudi i ostavljaju veoma loš utisak, kao i poruku da kada su u pitanju ovakve sredine treba obratiti više pažnje kada je u pitanju bezbednosna situacija jer samo na taj način Srbi mogu biti sigurniji“, rekao je Jevtić.

 

On je, pored toga što je  „najoštrije osudio incident“  pozvao nadležne institucije da se na ozbiljan način pozabave ovim i svim ostalim incidentima.

„Moja poruka Srbima, povratnicima i ostalim nevećinskim zajednicama je da Ministartvo za zajednice i povratak u kontinuitetu ulaže napore da na svim poljima kada je u pitanju njihova bezbednost utiče na nadležne organe da rade više i bolje, kako bi se krađe, napadi i ostali incidenti izbegli“, poručio je Jevtić.

 

Ministarstvo zajednice i povratak raspolaže informacija sa terena da je ovaj slučaj prijavljen policiji i da je istraga u toku.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare