Ilegalni migranti u Bujanovcu i Vladičinom Hanu

BUJANOVAC-VLADIČIN HAN
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su, u dve odvojene akcije, 34 migranta, koji uz sebe nisu imali dokumenta za identifikaciju.

 

Pripadnici Ministarstva u Bujanovcu, u saradnji sa pripadnicima Protivterorističke jedinice, u dvorištu kuće, u selu Samoljica, u toj opštini  pronašli su 29 migranata, pištolj u ilegalnom posedu, kao i dva vozila sa falsifikovanim registarskim tablicama, četvorotočkaš i tri vozila za koja se sumnja da su korišćena u izvršenju krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje  ljudi.

 

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, doneto je rešenje o zadržavanju do 48 sati L. J. (1993) iz okoline Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje  ljudi. Sumnja se da je on upravljao vozilom kojim su prevoženi migranti i on je priveden zameniku tužioca koji je predložio određivanje pritvora, što je prihvatio sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Bujanovcu i osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana.

 

Policija je protiv šezdesetdevetogodišnje osobe podnela krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Sumnja se da je ova osoba posedovala pištolj u ilegalnom posedu.

 

Takođe, krivična prijava je podneta i protiv četrdesetčetvorogodišnje osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje isprave. Sumnja se da je ova osoba posedovala dva vozila sa falsifikovanim registarskim tablicama.

 

Pronađena vozila, četvorotočkaš i pištolj su privremeno oduzeti.

 

U drugoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vladičinom Hanu, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu, doneli su rešenje o zadržavanju do 48 sati N. A. (1972) iz okoline Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

 

Policija je u selu Džep, opština Vladičin Hanu, u vozilu marke „škoda oktavija“, vranjskih registarskih oznaka, kojim je upravljao N. A. pronašla pet migranata, bez dokumenata za identifikaciju.

 

  1. A. je uz krivičnu prijavu priveden zameniku tužioca, koji je predložio određivanje pritvora, što je prihvatio sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Surdulici i osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana.

 

Migrantima je otkazan boravak u Republici Srbiji sa zabranom ulaska od godinu dana.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare