U RUKOVODSTVU DVERI DVOJICA LESKOVČANA I VLASOTINČANIN

KRALJEVO-LESKOVAC-VLASOTINCE
Na prvom  redovnom  Saboru  Srpskog pokreta Dveri, u Predsedništvu ovog pokreta izabrana su dcvojica  leskovčana, mr Predrag Mitrović, doktorant Ekonomskg fakulteta u Nišu, koji će voditi resor finansija, ekonomije i privrede, i prof. dr Ivan Dojčinović, profesor na Fizičkom fakultetu u Beogradu i predsednik Društva fizičara Srbije, koji će voditi resor za nauku i prosvetu Srpskog pokreta Dveri. Za člana Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri izabran je i Aleksandar Ranđelović iz Vlasotinca.

 

Na ovom  Saboru su izabrani svi organi Pokreta ove političke organizacije. Saborom je predsedavao Boško Obradović, predsednik pokreta Dveri, a od 211 delegata, prisustvovalo je 198 iz zemlje i rasejanja.

U Glavni odbor izabrano je 117 članova među kojima su i članovi iz srpskog rasejanja koji ovim potezom prvi put postaju politički faktor u Srbiji. Za člana Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri izabran je i Aleksandar Ranđelović iz Vlasotinca.

Na najviše funkcije u Srpskom pokretu Dveri, u Predsedništvo Pokreta, između ostalih 11 izabranih članova Predsedništva , izabrana su i dvojica Leskovčana: mr Predrag Mitrović I prof. dr Ivan Dojčinović.

Za članove Političkog saveta izabrani su: prof. dr Jasmina Vujić, prof. dr Kosta Čavoški, prof. dr Milo Lompar, mr Vladimir Dimitrijević, prof. dr Zoran Čvorović, prof. dr Ljubomir Protić, Milorad Crnjanin, prof. dr Aleksandar Lipkovski, dr Slobodan Janković, Miroslav Krstić, Miloslav Samardžić, Olivera Miletović, dr Srđa Trifković i dr Zorica Kuburović.

Za v.d. Predsednika Političkog Saveta postavljena je prof. dr Jasmina Vujić, profesor na Berkli Univerzitetu u Kaliforniji (SAD).

U svom završnom obraćanju delegatima i saborcima Obradović je rekao da neko u Srbiji konačno treba jasno, otvoreno i glasno da kaže da nema veće političke prevare u novijoj istoriji Srbije od Srpske napredne stranke. Sve što su ikada obećali na izborima – slagali su. Obećali su nova radna mesta i velike strane investicije u milijaradama dolara – dolbili smo smanjenje plata i penzija. Obećali su smanjenje cene struje – dobili smo povećanje cene struje po nalogu MMF-a. Dok su bili u opoziciji borili su se protiv prodaje Telekoma od strane Demokratske stranke, a sada, kada su na vlasti, prodaju najprofitabilnije preduzeće na Balkanu, rekao je Obradović.

Boško Obradović je poručio da je došlo vreme da Dveri dokažu građanima Srbije da su kadre da preuzmu odgovornost vršenja vlasti od nivoa lokalne samouprave do najvišeg nivoa državne uprave. Sada je vreme da se čuje šta Dveri misle o ekonomiji, poljoprivredi, selu, prosveti i zdravstvu. Došao je čas da se dokažemo na ovim temama i ponudimo građanima Srbije ne samo Novu srpsku opoziciju ovoj vlasti, već kompletnu alternativu u programskom i kadrosvskom smislu. Jer, nije i ne sme danas cilj i smisao političkog delovanja u Srbiji biti smena Vučića da bi došao Pajtić ili se vratio Tadić, već sa Vučićem mora biti promenjena i kompletna pogubna ekonomska i svaka druga nacionalna politika koja traje od 5. oktobra 2000. Tu je velika šansa Dveri i mi imamo stručne  kadrove i rešenja za nagomilane probleme, zaključuje Boško Obradović u obraćanju delegatima na prvom redovnom Saboru Srpskog Pokreta Dveri.

Na Saboru Srpskom Pokretu Dveri usvojena je i izjava časti člana Dveri na funkciji, kojom se izabrani funkioneri obavezuju na moralni i časni pristup političkom delovanju i ponašanju. U izjavi časti, navodi se, pored ostalog, da Dveri nisu ušle u politku da bi njeni članovi realizovali lične interese, otimali mandate, zauzimali direktorska mesta i vršili vlast radi vlasti i ostvarivanja privilegija, već, kako se navodi u izjavi, da bi se u politiku vratilo poštenje i čast, principi, dostojanstvo i stručnost, navodi se u saopštenju leskovačkog odbora Dveri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare