U projekat „Reforma poreza na imovinu“ uključeno i Vranje

VRANJE

Na sednici Skupštine grada Vranja usvojen je predlog Akcionog plana za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih  po osnovu poreza na imovinu od 2018. do 2021. godine.

O ovom predlogu govorio je zamenik gradonačelnika i koordinator projekta „Reforma poreza na imovinu“ Nenad Antić.

On je podsetio da je Vranje u grupi od 45 gradova i opština u kojima se sprovodi ovaj projekat, koji finansira švajcarska kancelarija za razvoj i saradnju SDC.

„Cilj projekta je bolja naplata poreza na imovinu i uspostavljanje relevantne baze fiskalnih obveznika, što će dovesti do dupliranja poreskih prihoda“, istakao je Antić.

On je dodao da je na terenu 16 popisivača koji popisuju nepokretnosti, na osnovu koje treba da se utvrdi relevantna baza obveznika poreza na imovinu.

„Suština projekta je da povećamo budžetske prohode, ali i da motivišemo lokalne samouprave da se takmiče jer postoje tri nagrade u okviru projekta. Prva nagrada iznosi pola miliona švajcarskih franaka“, ističe Antić.

Cilj Akcionog plana koji su odbornici usvojili je uključivanje građana u odlučivanje o tome koji će projekti biti finansirani sredstvima od povećanja poreza.

„Očekivanja su da do kraja 2019. godine ona, umesto sadašnjih 85 miliona, dostignu iznos od 160 miliona dinara“, rekao je zamenik gradonačelnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare