U pripremi izrada plana razvoja turizma u opštini Vlasotince

VLASOTINCE
U želji da turizam istinski zaživi i ,,dođe” u vlasotinačkoj opštini, Turistička organizacija opštine Vlasotince organizuje dvodnevnu radionicu, u poslednja dva dana juna meseca, na kojoj se govori o pripremi izrade Programa razvoja opštine Vlasotince za period 2019 – 2024.godina.
Na ovom skupu učešće je uzeo veliki broj predstavnika društvenog i privatnog sektora, koji postoje i rade na teritoriji opštine Vlasotince, i oni su svi, u svom predstavljanju rekli, šta rade i kojim potencijalima raspolažu.


Predsednik opštine Vlasotince, Zoran Todorović, rekao je da lokalna samouprava daje punu podršku izradi Plana razvoja turizma u vlasotinačkoj opštini, i da očekuje da će ovaj dvodnevni skup ponuditi prava i dobra rešenja kada je u pitanju razvoj turizma u opštini Vlasotince.
Moderatori ovog skupa su Branko Karasojević, direktor konsultanske agencije ,,Savetnik u turizmu” i Danijela Vićentijević, doktorand iz Beograda.


– Nacionalni plan razvoja turizma u našim uslovima počinje od vrha državnih institucija, i spušta se naniže ka opštinama, dok je to u zemljama Evropske unije potpuno obrnuto i sve polazi od lokalnih samouprava i ide ka vrhu države – rekao je između ostalog dr. Branko Krasojević, a i posebno apostrofirao da mini hidrocentrale na našim rekama nose veliku opasnost, a ujedno je iskazao zadovoljstvo što je ovaj skup poprimio obrise multidisciplinarnog skupa gde su prisutni iskazali , i to u velikom broju, svoje vrednosti i svoj potencijal kojima raspolažu.


Prvog dana rada skupa bilo je govora o tome, zašto je opštini Vlasotince potreban Program razvoja turizma, gde je bilo reči o velikom potencijalu Vlasotinca za razvoj sportsko rekreativnog turizma, jer kroz skor centar grada protiče reka Vlasina i delu same reke postoje dva hotela i sasvim zadovoljavajuća sportska infrastruktura.
Učesnici skupa, danas, su imali su radionicu na kojoj je urađena Analiza snaga, mogućnosti i pretnji za razvoj turizma u opštini Vlasotince (SWOT analiza).
Za sutrašnji dan, u subotu, razmatraće se tema pod radnim naslovom ,,Vizija i misija razvoja turizma Vlasotinca, zatim ,,Kako do vizije razvoja turizma”, da je okviru radionice predviđena tema ,,Diferenciranje strateških turističkih proizvoda opštine Vlasotince., uz učešće moderatora, učesnika skupa i predstavnika turističke organizacije opštine Vlasotince.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare