U Preševu za dan 30 zaraženih, u Vranju 11

VRANJE-PREŠEVO-SURDULICA-BUJANOVAC-VLADIČIN HAN-TRGOVIŠTE

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju saopštio je da je, u sredu, testirano 305 uzoraka građana iz Pčinjskog okruga i da su 64  pozitivna na korona virus.

U Preševu se povećava broj novoinficiranih, juče je registrovano 30 slučajeva zaraze. U Vranju je 11 pozitivnih, Surdulici osam, Bujanovcu sedam, Vladičinom Hanu pet i Trgovištu tri.

Jedina opština u okrugu bez novih slučajeva infekcije je Bosilegrad.

Raste i broj hospitalizovanih pacijenata
U Kovid ambulanti ATD u Vranju, juče je obavljeno 40 pregleda. Prvi put su na pregled došla 23 pacijenta. Urađeno je 48 antigenskih testova, osam je pozitivno na korona virus.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje zbrinuta su 24 pacijenta sa koronom. Sa upalom pluća su 23 osobe, dok je 14 na kiseoniku. Na bolničko lečenje primljeno je pet pacijenata. U kovid bolnicu u Batajnici transportovan je jedan pacijent.

Sve više je građana koji se opredeljuju i za treću dozu vakcine. Prethodnog dana 45 garađana se odlučilo da primi još jednu dozu. Opredeljivali su se za Fajzer i vakcinu Sinofarm. U sredu je ukupno dato 259 doza. Imunizaovali su se građani Srbije i Severne Makedonije, kao i jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

U Vranju je do sada dato 81.305 doza vakcina

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare