U Pečenjevcu održana petnaesta Krompirijada

LESWKOVAC

Domu kulture „Tihomir Rakić“ u Pečenjevcu bio je domaćin tradicionalne poljoprivredne manifestacije „Krompirijada“.

Ovu, 15. po redu, otvorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović naglasivši da „Dani krompira“ promovišu ovu zdravu biljku, odgovornu za egzistenciju velikog broja seoskih porodica.

„Na taj način utiče se i na promenu demografske slike, odnosno očuvanje leskovačkog i srpskog sela. Ova manifestacija doprinosi popularizaciji poljoprivrede kao što to čine i Dani višnje, jagode, kruške, paprike… Ali, nama je ova najdraža, jer najduže traje. Za održavanje poljoprivrede, ove značajne grane privrede, potrebne su investicije i podrška kako bi „krvna slika“ na agrarnom polju bila što bolja.“

Miroslav Stanojević, direktor Doma kulture u Pečenjevcu, podsetio je da se ova manifestacija održava u selu kojem je Kulturno-prosvetna zajednica Srbije pre mesec dana dodelila priznanje za najuspešnije selo u Srbiji u konkurenciji sela do 2000 stanovnika.

Manifestaciju je pratio prigodan kulturno-umetnički program na kojem su učestvovala deca koja pohađaju sekcije Doma kulture u Pečenjevcu. Podeljene su i nagrade poljoprivrednicima koji su pobedili na kvizu znanja, kao i onima koji su imali najviše sreće na lutriji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare