Prijem za Leonoru i Anđelu

VRANJE

Za učenice osmog razreda OŠ „Svetozar Marković“ iz Vranja, Leonoru Ristić i Anđelu Ristić, koje su na Svetskom robotičkom takmičenju u Kineskom gradu Guangdžou osvojile drugo mesto u veoma jakoj konkurenciji, gradonačelnik Slobodan Milenković i gradska većnica Zorica Jović priredili su prijem.

Sa njima su bili i njihov mentor Saša Ristić koji je zaslužan za njihov uspeh i direktorka škole Tijana Đokić.

Uz čestitke za ovaj veliki uspeh gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što ovako talentovana deca odrastaju u Vranju.

„Biti drugi u svetu među 50 ekipa iz celog sveta rezultat je za ponos i poštovanje. Ovim uspehom pokazali ste da Vranje i Srbija imaju talentovanu i nadarenu decu. Lokalna samouprava će vas uvek podržati kao što je to bilo i ovog puta, jer ste na najbolji mogući način prezentovali naš grad i državu“, rekao je Milenković.

Lokalna samouprava je tu da podrži svu talentovanu decu koja se izdvajaju pre svega rezultatima i pokazuju da je znanje najveće bogatstvo, istakla je većnica Jović.

„Počastvovana sam što su učenici iz OŠ „Svetozar Marković“ iz našeg grada osvojili ovo prestižno priznanje. Osim Leonori i Anđeli čestitam i profesoru Ristiću, jer znam koliko energije i truda treba uložiti da bi se postigao ovako zapažen uspeh, a pre svega, jer se radi o informatičkim veštinama, koje predstavljaju našu budućnost“, rekla je Jović.

Ona je dodala i da su svi mediji juče preneli vest o njihovom uspehu, što još jednom potvrđuje njegov značaj.

„Za Leonoru i Anđelu, kao i profesora Sašu Ristića ovo je neponovljivo iskustvo, tim pre jer su uoči takmičenja čak tri dana bili razdvojeni, bez mogućnosti da im on bilo šta sugeriše ili pomogne“, zaključila je većnica.

Na materijalnoj i moralnoj podršci lokalne samouprave i prvog čoveka grada zahvalili su se direktorka škole i mentor.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare