U Pčinjskom okrugu zadovoljavajuća epidemiološka situacija

VRANJE

U Vranju je, u utorak, testiran 221 uzorak iz Pčinjskog okruga.

Na kovid-19 potvrđena su tri uzorka, od kojih je jedan iz Vranja i dva iz Surdulice.

U Trgovištu, Vladićinom Hanu, Bosilegradu, Bujanovcu i Preševu nije bilo novih slučajeva infekcije korona virusom, poslednji su zanični podaci Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju.

„Poslednje dve nedelje, procenat novoobolelih od korone visusa u Pčinjskom okrugu u odnosu na broj testiranih je oko 2 posto i to je procenat koji smo priželjkivali.

Prema preseku od utorka taj procenat iznosi 1,35 posto, što bi u apsolutnim brojevima od 221 uzorka bio da su 3 osobe pozitivne“, izjavio je medijima epidemiolog dr Slađan Stanković u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

On je dodao da epidemiološku situaciju katakteriše i primetno povećanje respiratornih infekcija poslednjih dana jer se broj onih koji se javljaju u kovid ambulanti ATD povećao.

„Radi se nokovid infekcijama, tačnije samo jedna osoba je bila pozitivna na korona virus. U kovid bolnici u Vranju još uvek je 25 osoba i to je značajna cifra, cifra koja govori o prisutnosti virusa. Od tog broja 15 pacijenata imaju korona virus,dok su 10 nokovid pacijenti. Takođe, 10 pacijenata je sa upalom pluća i sedam na kiseoniku“, kaže dr Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare