Učenici OŠ “Bubanjski heroji” novoj generaciji đaka ostavili neobičan poklon za školski spomenar

NIŠ

Kako bi se sećali lepih trenutaka iz školskih dana odeljenske starešine osmih razreda OŠ “Bubanjski heroji” došli su na ideju da naprave spot, koji će ujedno biti i uvodna špica za film za predstojeći jubilej škole, pedeset godina postojanja.

Na ovu neobičnu ideju, da u ovim teškim okolnostima, koje su zadesile celu planetu, pri popuštanju mera protiv pandemije virusa Kovid 19, došle su razredne starešine osmog razreda Vesna Jović, Ivana Vujić, Ivana Stefanović, Tanja Cekić i Đorđe Bojanić. Želeli su na ovaj način da  deci prirede nešto što će ih sećati na lepe trenutke iz školskih dana. Njihovu ideju  podržala je i direktorka škole Verica Radenković.

                               „Ova školska godina bila je sa teškim izazovima i sa nekim tužnim trenucima sa kojima su se suočavali učenici. Ali, i pored svega toga svi su ovu etapu svog životnog putovanja završili noseći sa sobom divne uspomene. Ako smo katkad bili strogi, činili smo to u želji da ih pripremimo za mnogo veće izazove i iskušenja za koje znamo da ih očekuju. Naši učenici su svesni kada napuste našu školu, da će pred sobom imati neke nove izazove. Želim im veliki uspeh na predstojećem završnom ispitu i da svi upišu željene škole. Da budu dobri ljudi i da uvek budu ljubazni i velikodušni prema ljudima koji se nađu na njihovom životnom putu. Biti vredan, plemenit i human -to su prave ljudske vrednosti“, kaže nastavnik istorije Đorđe Bojanić.

                            Đacima poželeo da sanjaju velike snove i budu optimisti, čime god se bavili u životu. Svaki posao je dobar, samo ako mu se pristupi onako kako se očekuje – na najbolji način.

                           „Za sećanje samo na lepe trenutke na ovom mestu zločina, stratišta i patnje, svom odeljenju 8/1 poklonio sam svoju knjigu Stradanja i žrtve srpskog naroda u 20.veku. Svim nosiocima Vukove diplome naše škole takođe će biti uručena ova knjiga“, kaže  Bojanić.

                           Na fotografijama i snimku nedostaje samo Lazar Ristić, njihov vršnjak.

Lazar  je operisan, i sada na rehabilitaciji u Turskoj. Rehabilitacija je duga, oko tri meseca, novčana sredstva još nisu prikupljena, pa ovom prilikom ponovo mole sve koji mogu da pomognu novčano Lazaru da uplate novac na dinarski račun ili da pošalju poruku: upiši 1009 i pošalji SMS na 3030.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare