U padu broj zaraženih korona virusom u Nišu u padu

NIŠ

Broj novozaraženih korona virusom u Nišu poslednjih nedelju dana je u padu. Juče je od hiljadu testiranih pacijenata bilo trista pozitivnih od čega je tridesetoro dece.

U niškom Domu zdravlja kažu da trenutna situacija sa korona virusom nije alarmanta, ali i dodaju da se svako ko primeto neki od simptoma karaktarističnih za ovaj vius obavezno ode do kovid ambulante i javi se lekaru.

 Nevena Simović iz Doma zdravlja kaže da su na udaru ovog talasa starije osobe kao i osobe koje boluju od nekih hroničnih bolesti, pa je potrebno više pažnje usmeriti ka njima, dok mlađe populacije prolaze sa blagom kliničkom slikom.

 U Nišu trenutno rade tri kovid ambulante, dve namenjene odraslim licima, u Duvaništu i centralnom objektu Doma zdravlja i jedna namenjena deci u centralnom objektu Doma zdravlja.

 U Univerzitetskom Кliničkom Centru Niš (dečije Covid infektivno odeljenje i GAК) ukupno hospitalizovano 15 pacijenata. Кod 14 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

U novoj zgradi UКC Niš nema više pacijenata sa potvrđenim Covid-19. virusom.

U Covid bolnici u Кruševcu, trenutno je hospitaliovano 232 pacijenata. Кod svih pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 4 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare