U Osojanu ukraden automobil Srbinu povratniku

ISTOK

U najvećem povratničkom naselju na Kosovu, Osojanu u opštini Istok,  u toku noći je povratniku Budumiru Repanoviću ukraden automobil marke Opel Korsa.

Repanović se u Osojane vratio 2015. godine, a kako je preneo predstavnicima Ministarstva za zajednice i povratak, koji su ga jutros odmah posetili, da mu je automobil ukraden, primetio je negde oko dva sata posle ponoći.

On je rekao da je zaustavio policijsku patrolu koja je u to vreme patrolirala kako bi prijavio krađu i da su oni uzeli izjavu, kao i to da će ga policija ponovo posetiti, ali se do sada to nije desilo.

 

Ministrstvo za zajednice I povratak u Vladi Kosova navodi da ,iako bi neko ocenio da je ovo obična krađa, “ona to nije jer se ovde ne radi o samo materijalnoj već i onoj drugoj, mnogo većoj šteti koja se nanosi a to je strah i neizvesnost kod onih koji su se nakon svega lošeg što im se desilo, ponovo odlučili da se vrate na svoja ognjišta”.

 

Ovo ministrstvo, kako navode “ po ko zna koji put poziva nadležne da učine više u zaštiti povratnika da se ovakvi incidenti ne bi ponavljali potrebna je preventive”.

“ Policijske patrole u ovim sredinama ne treba da služe radi forme i kako bi neko rekao da one postoje već da u ovakvim slučajevima odmah reaguju, a ne da po prijavi slučaj ostavljaju nekome drugome ko će ”ponovo posetiti” oštećeno lice. Takav pristup je prosto neprihvatljiv i dodatno obeshrabruje”, upozorava Ministrstvo za zajednice I povratak.

 

Identifikacija i privođenje počionioca ovakvih krađa će biti najbolja moguća reakcija Policije Kosova i jasna poruka razbojnicima da neće proći nekažnjeno. To je najmanje što se očekuje uz podsećanje da je više napada na povratnike još uvek ostalo nerasvetljenjo, dodaju u ovom ministarstvu.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare