U Nišu se u šerpe lupalo u svim delovima grada, SNS odgovara bakljadom

NIŠ

Sinoć su građani Niša ponovo protestovali bukom protiv diktature, a sada se, za razliku od početka ove akcije, buka proširila na sve delove grade. Prethodno veče umalo nije došlo do požara jer su aktivisti SNS-a bakljadom odgovorili na lupanje u šerpe, pa se u jednoj od zgrada  u Somborskom bulevaru, dogodio incident  koji je umalo nije završio požarom. Naime, baklja bačena sa teresa pala je na tendu prodavnice u prizemlju zgrade i upalila je.

                 Bakljade su organizovane kao kontraprotest građanskim protestima “Bukom protiv diktature” koji se već četiri dana održavaju u gotovo svim gradovima Srbije.

Nišlije svake večeri, pošto aplauzom pozdrave lekare, u 20 sati 5 minuta počnu da prave buku sa svojih terasa. Neki od njih udaraju u šerpe, neki duvaju u vuvuzele, sve su glasniji zvižduci, a pojedinci prozivaju vlast nezadovoljni stanjem u zemlji.

Protekle večeri je buka bila najglasnija, a sve više je građana koji buku pojačavaju bacanjem petardi.

                 Članovi SNS-a su na ovakvu reakciju Nišlija odgovorili bakljadom i skandiranjem pogrdnih poruka koje su upućene pojedinim liderima opozicionih stranaka, a na prvom mestu Draganu Đilasu iz Saveza za Srbiju.  

                Situacija se posebno zaoštila  u Somborskom bulevaru gde su “bakljaši” umalo izazvali požar. Kako saznajemo od stanara u Somborskom bulevaru, stanari su sipali vodu sa terasa i time sprečili požar. Do radnje su ubrzo stigli policajci i vatrogasci, ali nije bilo potrebe da intervenišu.

                  Poziv na paljenje baklji u znak podrške SNS-u je tokom dana deljen društvenim mrežama i u njemu je rečeno da će gradjani svako veče u 20.30 časova organizovati akciju “Reci glasno Ne, tajkunskim političarima, onima koji su postali milioneri na račun gradjana, političkim nasilnicima i njihovim lažima, protiv ljudi koji su navijali za koronu, a protiv Srbije”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare