U Nišu se održava prvi turnir košarke u kolicima

NIŠ

Prvi turnir košarke u kolicima „Trofej Nais 2019“ biće održan u subotu, 2. novembra, u sali OŠ „Miroslav Antić“ u Nišu. Na turniru će, pored domaćina KKK „Nais“, učestovati KKK „Dunav 2016“ iz Apatina i KKK „Despot“ iz Beograda. Turnir počinje  u 9 sati kada će se na parketu naći igrači domaćeg kluba KKK “Nais” i KKK “Dunav 2016”.  Nakon toga sledi meč između KKK „Dunav 2016“ i KKK „Despot“ od 11časova. Turnir se završava utakmicom između “Naisa” i “Despota” koja počinje u 13 sati.

                       „ Ovo je istorijski trenutak za naš grad jer prvi put se u Nišu igraju takmičarske utakmice košarke u kolicima”, kazao je Marko Aleksandrović, predsednik KKK “Nais”.

                     Turnir koji se održava u Nišu uvod je u Prvu ligu Srbije koja počinje 9.novembra i biće to “vatreno krštenje” za niške košarkaše u kolicima kako je rekao Aleksandrović.

                    „Želimo da dostojno reprezentujemo naš grad. Isti taj grad koji nas maksimalno podržava i zato se zahvaljujem rukovodstvu našeg grada“, rekao je Aleksandrović.

                      Branislav Kačar, gradski većnik resorno zadužen za sport,  je rekao je da grad daje punu podršku niškom klubu i razvoju košarke u kolicima i ta će se podrška nastaviti i dalje. On je dodao da je mu je veliko zadovoljstvo što je deo  ovog projekta.

                      „Grad je podržao i podržavaće finansijski rad kluba. Uvek ćemo, za sve njihove potrebe, biti tu i pomagati koliko možemo. Želimo da pokažemo i apelujemo da apsolutno svi klubovi u našem gradu imaju jednak tretman, da nema privilegovanih. Za sada smo za „Nais“ obezbedili 350 hiljada do kraja godine, a naredne će to biti i više“, rekao je Kačar. “Ovo  je još jedn vid pomoći sportu. Klubu “Nais” stoje na raspolaganju svi resursi grada, verujemo u vas i rezultate koje ćete ostvariti”.

                        Branislav Kačar je dodao da će već ovih dana početi da se radi na tome svi prilazi u Hali “Čair” do sala budu dostupni osobama koje koriste kolica da bi igrači KKK “Nais” mogli nesmetano da se kreću i da treniraju,  a to se odnosi na malu salu koja nema adekvatan prilaz za osobe u kolicima.

                        Miljan Hadžović, trener KKK “Nais” je više nego prezadovoljan zbog činjenice da je Niš dobio jedan ovakav turnir pri čemu je  istako da uspeh nije na prvom mestu, već je prioritet da se igrači upoznaju međusobno.

                         “Turnir je revijalnog karaktera, uvod u početak Prve lige Srbije. Nekim igračima su ovo prve utakmice i rezultat nam nije na  prvom mestu već želimo da se igrači međusobno upoznaju, da se druže, da se upoznaju sa igrom, da se i sudije upoznaju sa pravilima”, kazao je Hadžović.

                          Igrači ističu da su spremni i da će dati sve od sebe da utakmice odigraju što bolje i kvalitetnije, ali neće se predate ni kada je rezultat u pitanju.

                         „Euforični smo, ali smo i svesni da nismo na tom nivou igre kao što su klubovi koji će doći. Daćemo sve od sebe zbog ljudi koji su nas podržali, koji su dali  sve od sebe da opstanemo i postanemo klub. Naše je da prikažemo šta smo radili na treningu i da damo svoj maksimum“, rekao je preprezentativac Aleksandar Dinić.

                           Kapiten „Naisa“ Bratislav Kostić rekao je da bez podrške grada Niš ne bi imao ovakav turnir  i drago mu je da je prvi put u gradu formiran jedan ovakav turnir. On je dodao da je grad na više načina do sada pokazao da želi da im pomogne, a to rade i opštine jer su samo pre nekoliko dana dobili lopte od GO Crveni krst.

               „Idemo napred, bez nekog opterećenja. Prvi put se susrećemo sa ovako nečim“, rekao je Kostić.

                              Slaven Nonković je dodao da je turnir značajan za njih jer se neki igrači prvi put nalaze u takmičarskom sistemu.

                              “Osim Aleksandra do sada nismo igrali takmičarske utakmice, kapiten Kostić i ja smo prvi put seli i u sportska kolica tako da se i na njih privikavamo, ali daćemo sve od sebe i nadamo se da ćemo postići dobre rezultate”, kazao je Nonković i pozvao građane i sve osobe sa invaliditetom da  dođu i da pogledaju o kakvom se sportu radi.

                         Darko Živković je najmlađi član tima.

                        “Kada sam prvi put seo u kolica i bacio loptu ka košu više nikada nisam poželeo da odustanem od toga. Zato pozivam sve osobe sa invaliditetom da nam se pridruže jer ko se jednom oprobao u košarci u kolicima uvek se vraćao”, istako je Živković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare