U Nišu se održava Evropsko prvenstvo u košarci za juniore, hale su spremne

NIŠ

 Radovi na rekonstrukciji Sportske sale u OŠ „Miroslav Mika Antić“ su završeni i već za dva dana u njoj će se igrati utakmice u okviru Evropskog prvenstva u košarci za juniore koje počinje 22. i trajaće do 30. jula.  U Nišu će boraviti 16 reprezentacija iz cele Evrope. Utakmice će se osim u ovoj, igrati i Sportskoj hali „Čair“.

                           Grad Niš je za rekonstrukciju sale u OŠ „Miroslav Mika Antić“ uložio 40 miliona dinara, a pre nego što u nju budu zakoračili košarkaši halu je obišla gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa Dejanom Damnjanovićem, direktorom takmičenja.

                           „Niš je oduvel bio grad sporta i kada smo govorili da je potrebno više ulaganja u sportsku infrastrukturu mislili smo pre svega i na ovu salu. Ova dvorana je sada osposobljena za evropska i svetska prvenstva .Tu smo da zajedno sa Košarkaškim savezom Srbije organizujemo košarkaška takmičenja  i ovo je samo početak“, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski koja je ovom prilikom najavila i rekonstrukciju sportske sale u Osnovnoj školi „Duško Radović“ koja takođe pripada Sportskom centru „Čair“ i za čiju rekonstrukciju će već naredne godine biti odvojena sredstva.

                        Dejan Damnjanović, direktor takmičenja, ističe da dvorana zadovoljava sve propise za održavanje evropskog takmičenja i sve što je zamišljeno i urađeno je uz odličnu saradnju Grada Niša i Košarkaškog saveza Srbije.

                        „Odlična je dvorana. Svo ovo smo uradili zajedno sa Gradom Nišom, sa gradonačelnicom, koja je otpočetka učestvovala u organizaciji i ovom projektu. Sve ostale institucije, ustanove i gradske službe, koje su bile uključene u ovo sve do Sportskog centra i Košarkaškog saveza Srbije, svi smo imali jednu istu ideju i isti cilj, da dobijemo ovakvu dvoranu koja nije pripremljena samo za ovo takmičenje već i za ostala takmičenja i ostale događaje“, rekao je Damnjanović i dodao da će se u ovoj dvorani odigrati 28 utakmica.

                         Zajedno sa gradonačelnicom Niša i direktorom takmičenja salu je obišla i direktorka Sportskog centra „Čair“ Branka  Aranđelović.

                        „Ovo je prva rekonstrukcija dvorane „Miroslav Antić“ od 2007. godine. Rekonstruisan je parket, stavljena je nova LED rasveta, potpuno nove svlačionice, rešen je problem prokišnjavanja i svlačionica, kao i same dvorane. Kupljena je nova oprema, novi koševi i nove konstrukcije, tako da je sve spremno za Evropsko prvenstvo“, poručila je direktorka SC „Čair“ Branka Aranđelović.

                         „Ono najznačajnije je što će ova sala ostati našim sportistima“, zaključila je Aranđelović.

                           Tokom trajanja prvenstva igraju se po četiri utakmice dnevno u obe hale istovremeno, dok su dani pauze bez utakmica 25. jul i 28. jul 2023. godine. Naša reprezentaciju igra u grupi C, sa Finskom, Češkom i Slovenijom. Naši košarkaši će prvo snage odmeriti sa Češkom, 22. jula od 20.30 časova u hali „Čair“.

                          Sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe.

                          Karte se mogu kupiti na biletarnici Sportskog centra „Čair“ i blagajni sale Osnovne škole „Miroslav Antić“. Prodaja karata je svakog dana  odigravanja utakmica.

                            Radno vreme bilternice Sportskog centra „Čair“ i blagajne sale Osnovne škole „Miroslav Antić“ je od  12.00 do 21.00 sat. Cena dnevne ulaznice iznosiće  200 dinara za tribine i 300 dinara za parter. (kraj) VP/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare