U Nišu prvi festival poljskih filmova “Visla”

NIŠ

Od 17. do 20. oktobra u Nišu u Pozorište lutaka održaće se Prvi Festival poljskih filmova „Visla” u Srbiji .

Kritici javnosti biće izloženi najvredniji poljski filmovi i Nišlijama i Nišlijkama neponovljiva prilika za upoznavanje sa filmovima, koji nisu distribuirani u lokalnim bioskopima. Međunarodni projekat „Visla” promoviše najznačajnije poljske filmove, koji ukazuju na bogat pejzaž ove zemlje. „Visla” povezuje nacije kroz bioskopsko platno, stvarajući platformu sporazuma ne samo u oblasti kulture, već i humanosti.

  1. oktobra 2017. godine u Nišu u Pozorište lutaka održaće se svečano otvaranje Festivala “Visla”. Koorganizator festivala je Kupina Film.

Festival će otvoriti komedija „Planeta samaca“ u režiji Mitje Okorna. Prikazujući romantičnu priču Anje, devojke koja odlučuje da učestvuje u rijaliti šouu, prikazaće pravo lice muškaraca, koji flertuju na internetu i ismejavaju naivnost žena. Lude dejting avanture glavne junakinje ubrzo postaju veliki hit.

PROGRAM FESTIVALA

  1. oktobra 19:30 Otvaranje festivala 20:00 Planeta samaca, režija: Mitja Okorn 22:00 Hemija, režija: Bartosz Prokopowicz
  2. oktobra 20:00 Tuđe nebo, režija: Dariusz Gajewski 22:00 Varšava noću, režija: Natalia Koryncka-Gruz
  3. oktobra 21:00 Kart blanš, režija: Jacek Lusiński
  4. oktobra 20:00 Kamper, režija: Łukasz Grzegorzek

Cena ulaznice za svaku projekciju je 100 dinara. Ulaznice se mogu rezervisati na sajtu www.kupinafilm.rs ili kupiti na biletarnici Pozorišta lutaka pola sata pre projekcije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare